BESKÆFTIGELSE. Mira Cordsen har skabt sit eget job: Hun tager turister og andre nysgerrige med på byvandring i Ørestaden.
Foto: Thit Andersen/Thit Andersen

BESKÆFTIGELSE. Mira Cordsen har skabt sit eget job: Hun tager turister og andre nysgerrige med på byvandring i Ørestaden.

Arbejdsmarked

En god ide hjalp Mira ud af dagpengesystemet

Mira Cordsen fik en ide, da hun så busser med turister komme til Ørestad.

Arbejdsmarked

Kort efter Mira Cordsen sidste år blev ledig og begyndte at modtage dagpenge, fik hun en ide.

Igen og igen havde hun set turister, der valfartede til Ørestad, hvor hun bor, for at inspicere arkitekturen, der de seneste år er skudt op i den nye københavnske bydel.

Med en baggrund som rundviser i Skuespilhuset og studier i performance-design besluttede Mira Cordsen sig for at vise turister og andre interesserede rundt i Ørestad.

Hun tog et iværksætterkursus under a-kassen, og da hun i foråret i år følte, at hun var klar til at gå i gang, fik hun en godkendelse fra a-kassen til, at hun måtte starte virksomheden op som bibeskæftigelse og dermed samtidig få supplerende dagpenge.

Det gav hende en form for sikkerhed, som hjalp hende i gang.

Forlod systemet
Det varede dog kort tid. Efter knap fire måneder kunne Mira Cordsen se, at hun kunne komme til at leve af sin nystartede guidevirksomhed, og hun kunne derfor vinke farvel til dagpengesystemet.

»Jeg vidste ikke, da jeg gik i gang, om jeg kunne leve af det, men pludselig kunne jeg se, at det kunne lade sig gøre«, siger Mira Cordsen.

LÆS MERE

Magistrenes Arbejdsløshedskasse vil gerne have flere ledige til at gøre som Mira Cordsen, og a-kassen mener, at vejen frem er mere lempelige regler.

Mange ledige opgiver nemlig ideen om at forsøge sig som selvstændige, fordi de ikke kan få dagpenge i opstartsfasen og derfor ikke har råd til at starte virksomhed.

For Mira Cordsen lykkedes det, fordi det i første omgang ikke tegnede til at blive et fuldtidsjob, og fordi hun kunne udføre arbejdet uden for normal arbejdstid. I dagtimerne skulle hun nemlig stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge de job, der var at søge.

Mira Cordsen synes, at det er en god ide at give flere mulighed for at starte virksomhed.

I dag har det vist sig, at det ikke kun er turister, der vil vises rundt af Mira Cordsen. Også virksomheder er nysgerrige efter at se Ørestad, og Mira Cordsen ser lyst på virksomhedens fremtid.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce