Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

kritiker. Arbejdsskadestyrelsen er blevet udsat for megen kritik af sin sagsbehandling, efter at den tidligere sagsbehandler Hans Bøgesvang Riis fortalte om forholdene i en kronik i Politiken i oktober.
Foto: Ditte Valente (arkiv)

kritiker. Arbejdsskadestyrelsen er blevet udsat for megen kritik af sin sagsbehandling, efter at den tidligere sagsbehandler Hans Bøgesvang Riis fortalte om forholdene i en kronik i Politiken i oktober.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kammeradvokat skal undersøge, om han har ret i pølsefabriks-kritik

Arbejdsskadestyrelsen afviser kritik af arbejdsskadesager, men beder alligevel Kammeradvokaten granske sagen.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kammeradvokaten skal granske Arbejdsskadestyrelsen, som er kritiseret for at forsømme og forsinke behandlingen af arbejdsskadesager.

Kritikken passer ikke, mener styrelsens direktør Anne-Marie Rasmussen, som har bedt Kammeradvokaten, der er statens advokat, se på sagen.

Det er helt afgørende for mig, at der er troværdighed omkring Arbejdsskadestyrelsens arbejde, og vi tager derfor kritikken alvorligt

Det oplyser hun i en pressemeddelelse, og direktøren har ligeledes sendt en redegørelse om sagen til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»Det er helt afgørende for mig, at der er troværdighed omkring Arbejdsskadestyrelsens arbejde, og vi tager derfor kritikken alvorligt«.

»Det centrale er, at borgerne, der får en arbejdsskade, skal kunne stole på, at de får en rigtig sagsbehandling, så hurtigt det kan lade sig gøre«, siger Anne-Marie Rasmussen.

Tidligere ansat kritiserer forholdene i Arbejdsskadestyrelsen Kritikken kom fra den tidligere sagsbehandler Hans Bøgesvang Riis i Politikens kronik 3. oktober under overskriften 'Arbejdsskadestyrelsen er blevet til en pølsefabrik'.

DOKUMENTATION

Arbejdsskadestyrelsen afviser kritikken og konkluderer i sin redegørelse, at arbejdet ikke er forringet.

Antallet af ankede sager lå på 14,5 procent i perioden 2010 til 2012, men antallet faldt til 13,7 procent fra januar til september i år.

Af Arbejdsskadestyrelsens godt 100.000 årlige afgørelser er Ankestyrelsen kun uenige i knap tre procent, lyder det fra Arbejdsskadestyrelsen.

Markant færre sager med lang behandlingstid

Styrelsen oplyser ligeledes i deres redegørelse, at de ikke har nedprioriteret de svære sager.

I 2007 var der 26.00 sager med en sagsbehandlingstid på over to år. Nu er der knap 230 af disse tunge sager med så lang behandlingstid, oplyser styrelsen.

LÆS OGSÅ

Arbejdsskadestyrelsen har oprettet en såkaldt 'kvikskranke' til sager, der kan afsluttes straks. Så kan de ansatte bruge arbejdstiden på de komplicerede sager.

Ifølge kritikken har Arbejdsskadestyrelsen har ikke haft nok haft styr på økonomien. På det punkt oplyses det i redegørelsen, at ledelsen vil forbedre økonomistyringen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden