Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Hjorth (arkiv)
Foto: Daniel Hjorth (arkiv)

Målrettede. De har målrettet fyresedlerne til postnumre uden for hovedstadsområdet, cheferne i de danske pengeinstitutter, når de har sparet sig gennem finanskrisen.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bankbosser har nedlagt 8.000 stillinger i provinsen

Region Hovedstaden er sluppet skånsomt gennem finanskrisen.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ansatte i finansbranchen har været igennem et regulært blodbad, siden krisen begyndte i 2008. Værst er krisen ifølge Jyllands-Posten gået ud over de ansatte i bank-, kredit- og forsikringsbranchen i provinsen.

Mens Region Hovedstaden er sluppet med et tab på cirka 700 fuldtidsstillinger i perioden 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2013, har resten af landet i samme periode mistet 8.000 fuldtidsstillinger svarende til 20 pct. af jobbene. Region Sjælland lider mest med et tab på 30 pct. af alle fuldtidsstillinger i sektoren. Det viser nye tal fra Estatistik.

Fagforeningsformand tror på bedre tider

Formand Kent Petersen fra Finansforbundet kalder udviklingen ærgerlig, men ser man bort fra de varslede sparerunder i Nykredit, Danske Bank og Nordea, som vil koste endnu flere fuldtidsstillinger, tror han på, at branchen har været igennem det værste og snart går lysere tider i møde.

»Jeg er ærgerlig over, at så mange af vores medlemmer betaler prisen for finanskrisen. Men på to-tre års sigt er jeg optimist, og jeg tror på, at der igen vil blive efterspurgt arbejdskraft«, siger Kent Petersen.

LÆS ARTIKLEN

Undersøgelsen fra Estatistik slår fast, at de ansatte i finansbranchen i dag har et meget højere uddannelsesniveau, end de havde for ti år siden. Fra 2003 til 2013 er antallet af bankansatte med en universitetsuddannelse således vokset med hele 72 pct., og antallet af ansatte med en kort eller mellemlang uddannelse er vokset med 57 pct.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden