Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LARS BERTELSEN (arkiv)
Foto: LARS BERTELSEN (arkiv)

NETVÆRK. 1. april mødtes løberne første gang til træning med FTF-A, hvor coaches også tog sig af de, der lige var begyndt at løbe.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ledige løber efter jobs med deres A-kasse

FTF-A stiller tirsdag med 30 hold til DHL. Stafetløb er en del af jobjagten.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Løb dig til et nyt job' er en kampagne, hvor A-kassen FTF-A siden 1. april har haft 450 medlemmer til løbetræning tirsdag på Amager Fælled med A-kassens egne løbecoaches, fem styk der er blevet uddannet til at tage sig både af nybegyndere og garvede løbere.

Før træningen har virksomheder som ALD Automotive, KMD og RealkreditDanmark præsenterer deres arbejdsplads - og efter løbeturen har bl. a. Chris McDonald, Claus Meyer og Bente Klarlund fortalt om sund levevis. Desuden deltager FTF-As jobcoaches i hele sceanen, hvor de ledige også indbyrdes har fået kontakt til hinanden til gensidig inspiratoin.

LÆS OGSÅ

Anette Pedersen, 61 år og arbejdsløs i flere perioder efter massefyring fra Danske Banks it-afdeling i 2009, er meget begejstret for sine tirsdagsløbeture med klubben.

»Det er godt, både for de unge, der lige er begyndt på arbejdsmarkedet, og mig, der har et godt cv, men som har alderen imod mig. Vi kan godt bruge hjælp til at for få sparket en dør ind til virksomhederne. Ideelt ville jeg have foretrukket, at de kom med et rigtigt konkret job. Men jeg ved jo godt, at sådan er det ikke. Finans og it er ikke det mest heldige sektorer at være en del af«, siger hun.

Anette Pedersen har haft stor glæde af både foredragene og de uformelle møder med jobcoaches og de andre ledige. Og så er hun begyndt at løbe igen:

»Jeg løber også, når det ikke er tirsdag. Det har ikke givet et rigtigt job endnu, men det giver selvfølgelig mening at motionere, spise godt og have psyken i orden, når man søger job«, siger hun.

Netværket fik vokseværk
Hendes hold til tirsdagens DHL består af andre jobsøgende, som hun ikke kendte i forvejen, men som hun nu har fået en rigtig god forbindelse med.

»Vi snakker godt sammen. Og jeg håber, vi kan holde forbindelsen efter DHL. Så man lige kan spørge, hvordan går det dig, hvor har du søgt? Det hjælper, at man hiver lidt op i hinanden«.

Hos FTF-A er der stor begejstring for løbeklubben og de 30 hold, der stiller op tirsdag.

»Det har været enormt sjovt. Alle har taget så godt imod det«, siger FTF-As administrerende direktør Michael Darmer, der selv har taget kurset til løbecoach og deltaget i undervisningen af A-kassens løbere.

Han forklarer, at man i A-kassen længe har rådet alle jobsøgende til at komme i gang med motion, fordi det giver overskud og hjælper til at strukturere en hverdag, som ellers let kan gå i opløsning, hvis man kun fokuserer på jobsøgning - eller bliver slået ud og ligger på sofaen. Samtidig ved A-kassen at en tredjedel af medlemmerne, der er i job, godt kunne tænke sig at søge et nyt sted hen. De kan også få inspiration i løbeklubben.

Overbevist om effekt

»En løbetur giver et frirum. Hvor man ikke tænker job, og hvor man kan snakke om sin situation på en uformel måde«, siger Michael Darmer.

DHL-stafetten tirsdag er kulminationen på løbeklubben. Men selv om stemningen er høj, har FTF-A endnu ikke besluttet, om initiativet skal videreføres.

LÆS OGSÅ

»Mere end 450 har deltaget i et eller flere tilbud siden 1. april. Nu skal vi samle data ind og se, om det har gjort en forskel, siger direktør Michael Darmer fra FTF-A. Han er dog ret sikker på, at der er en effekt.

»Der sker noget, både mentalt og jobmæssigt, det ved vi. Mange er glade for at have noget at komme til om tirsdagen. Men præcis, hvor mange, der har fået et job ud af det, har vi endnu ikke gjort op«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden