Utilfredshed. Politiforbundet er irriteret over, hvad det betegner som fokus på kontrol i stedet for tillid fra Moderniseringsstyrelsens side.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Utilfredshed. Politiforbundet er irriteret over, hvad det betegner som fokus på kontrol i stedet for tillid fra Moderniseringsstyrelsens side.

Arbejdsmarked

Skolelærere og politibetjente skal måles og vejes efter ny metode

Offentligt ansattes organisationer kritiserer staten for at vægte kontrol frem for tillid.

Arbejdsmarked

De 185.000 statsansatte lærere, politibetjente og embedsmænd vil her fra årsskiftet kunne møde en ny ledelsesstil præget af utallige målinger.

Konsulentvirksomheden McKinsey står sammen med Moderniseringsstyrelsen bag en ny model for god arbejdsgiveradfærd. Lederne i staten skal måle og veje deres ansatte gennem talrige resultatmålinger og udbredte medarbejdervurderinger med dertilhørende præstationsløn, skriver Jyllands-Posten.

Udsigten får alarmklokkerne til at ringe hos Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

»Det er kontrol, kontrol, kontrol. Og ikke tillid. Det peger fuldstændig i modsatte retning af moderne ledelse. Det målbare er interessant, mens det ikke-målbare er uinteressant. Det er skræmmende«, siger han og kritiserer samtidig brugen af konsulenter til opgaven.

Også Dansk Told & Skatteforbund og hovedorganisationen for de offentligt ansatte, FTF, er kritiske over for oplæggets mange målinger.

Nyskabelse: Præstationsledelse

Den nye model for god arbejdsgiveradfærd i staten lægger op til en række resultatmålinger, hvor der blandt andet gennem standardiserede rapporter måles på, om de ansatte leverer de resultater, som de skal.

Samtidig skal der indføres såkaldt præstationsledelse, hvor løn og forfremmelsesmuligheder kobles til en årlig vurdering af, om medarbejderen præsterer tilfredsstillende i forhold til både den enkeltes udvikling og afdelingens mål.

LÆS MERE

Formålet er at skabe målrettethed og sikre, at man får mest mulig velfærd for pengene, fortæller finansminister Bjarne Corydon (S).

»Jeg har det godt med at stå i spidsen for en offentlig sektor, hvor vi får mere fokus på, om vi rent faktisk leverer varen til borgerne«, siger han til Jyllands-Posten.

Professor Jacob Torfing, Roskilde Universitetscenter, siger til avisen, at resultatmålinger og præstationsledelse ikke er den rigtige vej at gå og begrunder det med, at mere kontrol demotiverer folk.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce