Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Forhandlinger. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er på den ene side af forhandlingsbordet i diskussioner med kommunerne. Ifølge Politikens oplysninger er de to parter tæt på at lande en aftale om arbejdstid.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lærere og kommuner er tæt på aftale om arbejdstid

500.000 kommunalt ansatte kan i aften få løst knast i overenskomstforhandlinger.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Topforhandlerne for landets kommuner og Lærernes Centralforening (LC) er meget tæt på en arbejdstidsaftale for landets lærere, men KL's topforhandlere tøver ifølge Politikens oplysninger med at skrive under på aftalen. Det har lærernes formand Anders Bondo Christensen sent i aftes meddelt de øvrige fagforeningsformænd på det kommunale område.

Jeg har ikke et resultat. Vi er i forhandlinger, og dem vil jeg ikke kommentere undervejs.

Lærernes arbejdstidsaftale er en alvorlig hurdle i forhandlingerne om nye overenskomster for 500.000 kommunalt ansatte. Efter en omfattende lockout af de 60.000 folkeskolelærere i 2013 blev lærernes arbejdstidsregler bestemt af Folketinget ved lov 409, men lærerne har siden klaget over manglende tid til at forberede undervisningen.

Op til dette års forhandlinger om nye overenskomster har lærerne rejst krav om nye arbejdstidsregler, og i de seneste dage har der været forhandlet om et kompromis, som kom i hus i løbet af i går.

Men topforhandlerne for de kommunale arbejdsgivere, Høje Taastrup-borgmeter Michael Ziegler (K), og Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S) tøver med at underskrive aftalen ifølge Politikens oplysninger. De vil have KL's fem mand store formandskab med Kalundborg-borgmester Martin Damm (V) til at godkende resultatet. Det skal afgøres på et møde i aften, erfarer Politiken.

Lukker op for lokalaftaler

Den aftale, KL's politiske ledelse skal drøfte på mødet i aften, indebærer ifølge Politikens oplysninger, at der skal arbejdes for at indføre flere lokalaftaler om lærernes arbejdstid. Allerede i dag har en lang række af landets kommuner lokale aftaler med lærerne om deres arbejdstid, men hidtil har KL frarådet kommunerne at indgå lokalaftaler.

Forhandlingerne om løn- og arbejdsvilkår begynder ved frokosttid i KL's bygning i det centrale København. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, vil ikke kommentere nærmere, før aftalen er helt lukket.

»Jeg har ikke et resultat. Vi er i forhandlinger, og dem vil jeg ikke kommentere undervejs«.

Heller ikke KL's topforhandler Michael Ziegler vil uddybe, hvor parterne er i forhandlingerne.

»Jeg kan ikke bekræfte noget«, er hans kortfattede kommentar.

Kalundborgs borgmester Martin Damm bekræfter, at der er møde i KL's formandskab i aften, men ønsker ellers ikke at kommentere situationen.

»Når vi har forhandlinger, har vi forhandlinger. Og det har vi ikke i avisen«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden