Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen (arkiv)
Foto: Mads Nissen (arkiv)

Parter. Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen skal forhandle videre i morgen.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lærernes arbejdstid skaber endnu en gang drama

Forhandlingerne fortsætter med soveposer og liggeunderlag i KL-huset.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endnu en gang stjæler folkeskolelærernes arbejdstidsregler billedet ved forhandlingerne om nye overenskomster for 500.000 lærere, pædagoger og andre kommunalt ansatte.

Allerede i går var topforhandlerne for landets kommuner og Lærernes Centralforening (LC) meget tæt på en arbejdstidsaftale for lærerne, men Kommunernes Landsforenings topforhandlere tøvede ifølge Politikens oplysninger med at skrive under på aftalen. Det meddelte lærernes formand Anders Bondo Christensen sent i går aftes de øvrige fagforeningsformænd på det kommunale område.

Lærernes arbejdstidsaftale er en alvorlig hurdle i forhandlingerne om nye overenskomster for den halve million kommunalt ansatte. Efter en omfattende lockout af de 60.000 folkeskolelærere i 2013 blev lærernes arbejdstidsregler bestemt af Folketinget ved lov 409, men lærerne har siden klaget over manglende tid til at forberede undervisningen.

Op til dette års forhandlinger om nye overenskomster har lærerne rejst krav om nye arbejdstidsregler, og i de seneste dage har der været forhandlet om et kompromis, som kom i hus i løbet af dagen i går.

KL-top skulle være enig

Men topforhandlerne for de kommunale arbejdsgivere, Høje Taastrup-borgmeter Michael Ziegler (K), og Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S), ønskede ifølge Politikens oplysninger at tage KL's fem mand store formandskab med Kalundborg-borgmester Martin Damm (V) i spidsen i ed, før resultatet blev godkendt.

Det lykkedes kort før klokken 21 til aften kunne Michael Ziegler meddele, at der »ikke var nogen forhandlinger, som var brudt sammen«.

»Jeg fornemmer, at vi har opbakning til at videre. Vi har sikret os, at vi bevæger os i den rigtige retning og har mandat til at gå videre«, sagde Michael Ziegler.

»Vi har givet en samlet status på alt det, der er i gang nu. Og herunder forhandlingerne med Lærernes Centralorganisation. Det er en vigtig forhandling osse«, sagde Michael Ziegler, der ikke ønskede at løfte sløret for indholdet af forhandlingerne.

På vej til mødet i KL’s hus i det centrale København lidt over fem eftermiddag var det heller ikke til at slå et ord af hverken beskæftigelsesborgmeter Anna Mee Allerslev (R) fra København eller Lejre-borgmester Mette Touborg (SF).

»De venter på mig«, sagde Mette Touborg, inden hun hastede op ad en trappe.

Lokale aftaler

Den aftale, KL's politiske ledelse drøftede på mødet her til aften, indebærer ifølge Politikens oplysninger, at der skal arbejdes for at indføre flere lokalaftaler om lærernes arbejdstid, så der altså lokalt kan aftales mere tid til forberedelse til lærerne. Allerede nu har en lang række af landets kommuner lokale aftaler med lærerne om deres arbejdstid, men hidtil har KL frarådet kommunerne at indgå lokalaftaler.

Forhandlingerne om løn- og arbejdsvilkår frem til 2018 begyndte ved frokosttid i dag, men blev hurtigt sat på ’stand by’, mens lærernes arbejdstider blev afklaret. Forhandlingerne skulle være genoptaget klokken halv otte her til aften, men er endnu ikke blevet genoptaget.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der også er topforhandler for alle kommunalt ansatte ville ikke kommentere nærmere, før aftalen er helt lukket.

»Jeg har ikke et resultat. Vi er i forhandlinger, og dem vil jeg ikke kommentere undervejs«, sagde han.

Her til aften mødte Politiken forhandlere, som ankom til KL-huset med soveposer og liggeunderlag for at gøre klar til forhandlingerne, som kunne trække ud i mange timer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden