Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Exit. Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft må søge nye udfordringer uden for staten. Hans stiling blver formentlig nedlagt og han bliver sendt hjem med tre års rådighedsløn.
Foto: PER FOLKVER

Exit. Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft må søge nye udfordringer uden for staten. Hans stiling blver formentlig nedlagt og han bliver sendt hjem med tre års rådighedsløn.

Arbejdsmarked

Peter Loft er færdig som topembedsmand

Den tidligere departementschefs stilling bliver nu nedlagt

Arbejdsmarked

Efter mere end 22 år som statslig topembedsmand bliver Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft nu efter alt at dømme løst fra kontrakten.

Der sker i kølvandet på den særlige advokatundersøgelse, der skulle afklare, om Peter Loft kunne straffes for at have givet Folketingets Ombudsmand urigtige oplysninger i sagen om statsministerparret Thorning-Kinnocks skatteforhold.

Ifølge Politikens oplysninger har advokatundersøgelsen alene udløst en såkaldt irettesættelse af Peter Loft, og dermed ikke noget juridisk grundlag for en disciplinærsag eller en regulær afskedigelse.

Fuld chefløn i tre år

Dermed skal Peter Loft i princippet tilbydes en ny, statslig stilling med samme ansvar og løn, som den han havde i forvejen.

Men her har Skatteministeriet og statens personalekontor Moderniseringsstyrelsen valgt en anden strategi.

I overensstemmelse med reglerne har de meddelt 57-årige Peter Loft, at hans gamle stilling som departementschef nedlægges, fordi der for længst er ansat en ny departementschef i Skatteministeriet.

Og så har staten formelt ikke længere pligt til at finde et nyt job til Peter Loft.

Han bliver løst fra kontrakten og er ikke længere ansat i staten, til gengæld kan Peter Loft så hæve den fulde departementschef-løn de næste tre år – også selvom han finder et nyt job i det private erhvervsliv.

Peter Loft ønsker ikke selv at kommentere sagen, som stadig forhandles mellem Lofts faglige organisation Dansk Jurist og Økonom Forbund DJØF og Moderniseringsstyrelsen.

Fritaget fra tjeneste siden 2012

Men ifølge Politikens oplysninger er det dog alene aftrædelseslønnens størrelse der forhandles, mens det anses for udelukket at Peter Loft kan komme tilbage i en ny, statslig topstilling.

»Jeg kan bekræfte at vi lige nu, på vegne af Peter Loft, forhandler med Moderniseringsstyrelsen om de endelige konsekvenser af den advokatundersøgelse, der har vurderet hans handlinger. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt«, siger DJØF’s administrerende direktør Mogens Kring Rasmussen.

Peter Loft har været fritaget for tjeneste siden marts 2012, da det kom frem, at både ministre og topembedsmænd i den tidligere VK-regering tilsyneladende havde blandet sig i behandlingen af en opsigtvækkende skattesag mod statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, briten Stephen Kinnock.

Masser af krktik - ingen alvorlige påtaler

En skattesag, der i bund og grund handlede om, hvorvidt statsministerens ægtefælle havde betalt for lidt i skat i Danmark af sine udenlandske indtægter.

En opsigtvækkende historie, der blev lækket til aviserne på et tidspunkt, hvor der var udskrevet et folketingsvalg, der gav Helle Thorning-Schmidt gode muligheder for at overtage statsministerposten. Thorning vandt som bekendt valget med nød og næppe, og i marts 2012 nedsatte den ’røde’ regering Skattesagskommissionen for at få undersøgt og afklaret, om embedsmænd og politikere i strid med reglerne havde blandt sig i den konkrete skattesag.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Da Kommissionen fremlagde sin beretning i november var der masser af kritik men ikke alvorlige påtaler, heller ikke af Peter Loft.

Men kommissionens arbejde viste også, at Peter Loft og den tidligere indsatsdirektør i Skat, Erling Andersen over for ombudsmanden tilsyneladende forsøgte at sløre, at Peter Loft havde været langt inde i behandlingen af Thorning-familiens skattesag, blandt andet ved at ændre i en indholdsfortegnelse til sagens akter.

Avokatundersøgelse afsluttet

Det var på den baggrund, at regeringen valgte at lade en advokatundersøgelse afgøre, om dette forhold skulle have konsekvenser for Peter Loft og Erling Andersen. Nu er advokatundersøgelsen afsluttet. Den får i følge Politikens oplysninger ingen konsekvenser for Erling Andersen, der i forvejen har fået en anden chefpost i Skat.

Til gengæld må Peter Loft indstille sig på at der er sat et foreløbigt punktum for karrieren som topembedsmand i statens tjeneste.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Benny Engelbrecht (S). Han må og kan ikke udtale sig i konkrete personalesager, lyder meldingen fra ministeriet.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce