Statsansatte, der siger nej til udflytning, får hjælp for 15.000 kroner

Hvis man takker nej til at flytte med sin statslige arbejdsplads, får man en hånd med på vejen.

Arbejdsmarked

Statsligt ansatte i København, der ikke ønsker at flytte med deres arbejdsplads ud i provinsen, kan nu glæde sig over et plaster på såret i form af et såkaldt 'outplacementforløb'.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Outplacementforløbet løber op i 15.000 kroner, som går til rådgivning, hjælp til skrivning af ansøgninger, karriere- og kompetenceafklaring, lyder det.

3.900 jobs flyttes fra København til provinsen

Regeringen har i sit udspil 'Bedre Balance' et ønske om at flytte 3.900 statslige arbejdspladser fra København og ud i landet.

Men hvis man ikke ønsker at flytte med, får man altså en hjælp til at komme videre, når man skal søge nyt job.

»Beløbet er fastsat ud fra tidligere praksis i forbindelse med afskedigelsesrunder samt prisen på forløb, som udbydes på markedet. Pengene øremærkes fra den reserve på 400 millioner kroner, der er afsat på finansloven for 2016«, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig har ministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, aftalt vilkårene for en flyttegodtgørelse til de ansatte, der vælger at flytte med jobbet ud i provinsen.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 40 danske land- og yderkommuner, er man derimod ikke begejstret for plastret på såret. Organisationen sætter spørgsmålstegn ved, om der er midler nok til godtgørelsen.

»Det er selvfølgelig fint, at man følger den praksis, der er i forbindelse med afskedigelsesrunder«, siger formand Steffen Damsgaard i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Men vi mener, at det kan være problematisk at tage midlerne fra den reserve på 400 millioner, der er øremærket selve udflytningen«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce