SYMPATI. De mange fremmødte ved sympatidemonstrationen var svære at overse i morgentrafikken ved H.C Andersens Boulevard.
Foto: THOMAS BORBERG

SYMPATI. De mange fremmødte ved sympatidemonstrationen var svære at overse i morgentrafikken ved H.C Andersens Boulevard.

Arbejdsmarked

Skraldemænd med hornet i bund: »Arbejde fra 06 til 22 er at drive rovrift på de ansatte«

Arbejdsforholdene for skraldemænd i København ledte til larmende sympatidemonstration foran Rådhuset i morges.

Arbejdsmarked

Området omkring Københavns Rådhus fik sig en brat morgenvækning, da en masse skralde- og containervogne trykkede hornet i bund i morges i et forsøg på at råbe kommunens politikere op over, hvad de opfatter som, dårlige arbejdsforhold i branchen.

Det var en sympatidemonstration for skraldemændene ansat hos City Renovation, udført af blandt andet kollegerne i M.Larsen og City Container.

»Det er bare arbejde, arbejde, arbejde. De arbejder fra 6 til 22 om aften, det er at drive rovrift på de ansatte«, siger en af de fremmødte skraldemænd, der dog ikke vil have sit navn i avisen, men i stedet henviser til tillidsmanden.

SE BILLEDER:

City Renovations skraldemænd nedlagde tidligere på ugen arbejdet på Østerbro og Nørrebro i protest mod nedskæringer, der betød, at otte medarbejdere blev til fire.

Når der ikke blev dyttet, delte chaufførerne små sedler ud til cyklister og bilister, der måtte føle sig generet af demonstrationen.

Omkring 08.30 blev demonstrationen opløst, og chaufførerne kørte videre.

Kommunen må sætte foden ned

Tillidsmand i City Container, Mike Stirling, mener, at det er på tide, at nogen griber ind for at sikre skraldemændene ordentlige arbejdsforhold.

»Det står efterhånden meget slemt til med arbejdstiderne, hvor én mand skal lave to mands arbejde for at kunne nå det. Det nedslider os, og kommunen gør ikke noget ved det«, siger han.

Han mener, at kommunen bør sætte foden ned over for de vognmænd, her i blandt City Renovation, der »presser citronen«.

»Efter strejken tidligere på ugen forventede vi, at der ville komme en løsning. Den har vi dog ikke set noget til, derfor demonstrerer vi«, siger han.

Han vil ikke udtale sig om, hvornår de vil demonstrere igen, men siger, at hvis der ikke kommer løsning, kan det meget vel blive »i næste uge, eller næste uge igen«.

Teknik- og Miljøborgmester: »Det sker ikke med min stemme«

Hos Teknik- og Miljøudvalget er borgmesteren, Morten Kabell (EL), ikke i tvivl om, at vilkårene i branchen er et resultat af udliciteringen af skraldeopgaven.

»Det er en kommunal kerneopgave, som burde løses kommunalt. Med et flertal i borgerrepræsentationen, uden om mig, valgte man dog for nogle år siden at udlicitere opgaven til private firmaer, så det, der sker nu, sker ikke med min stemme«, siger han.

Han mener ikke, at kommunen på nuværende tidspunkt kan skride ind over for de private aktører, så længe reglerne er, som de er.

»Men det skal tilbage til vores bord, det er der ikke tvivl om, og det er noget, jeg bliver ved med at arbejde for«, siger han.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra direktøren i City Renovation, Steen Rügge.

Opdatering 15.55:

»Jeg anser sagen for afsluttet fra City Renovations side, da vi ved et møde i går indgik en aftale med de implicerede parter i sagen. Mere har jeg ikke at sige i den sag«, siger Steen Rügge, direktør fra City Renovation.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce