Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER KLINT
Foto: PETER KLINT

UERFARNE. Under halvdelen af de kvindelige indvandrere fra ikke-vestlige lande er i arbejde i Danmark. ARKIVFOTO.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange syriske kvinder har aldrig arbejdet, når de kommer til Danmark

Traditionelle kønsroller og manglende uddannelse kan gøre det svært for asyalansøgende kvinder at komme ind på arbejdsmarkedet.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

45 procent af de syriske kvinder, der lige nu kommer til landet som asylansøgere, har aldrig haft et arbejde.

Det viser en udredning fra Jammerbugt Asylafdeling, hvor 1.649 asylansøgere i perioden april til oktober 2015 er blevet spurgt om deres faglige kompetencer og erhvervserfaring, skriver Ugebrevet A4.

Rengøring med skæve arbejdstider

Hvis man spørger eksperter, er der ikke umiddelbart grundt til at tro, at de asylansøgende kvinder automatisk vil finde ud på arbejdsmarkedet, når de er kommet til Danmark.

Under halvdelen af de kvindelige indvandrere fra ikke-vestlige lande er i arbejde i Danmark, og det kan forklares i traditionelle kønsroller, manglende uddannelse og erhvervserfaring, siger seniorforsker i integration og beskæftigelse ved det Nationale Forskningsinstitut for Velfærd (SFI) Vibeke Jakobsen til Ugebrevet A4.

»Har kvinderne en forestilling om, at de skal være hjemmegående, så er de nok også mere tilbageholdende med at udbyde deres arbejdskraft«.

Hun påpeger dog, at flere af kvinderne kan have et reelt ønske om at arbejde, eller at de af økonomiske årsager bliver nødt til det.

Men det er en udfordring for dem, at de fleste har færre kompetencer end mændene, når de kommer til landet.

»Dernæst er spørgsmålet, hvilke job der er til de her kvinder. For eksempel er et rengøringsjob med skæve arbejdstider for nogle kvinder vanskeligt at forene med deres familieliv. De kan for eksempel ikke følge deres børn i institution, hvis de har et arbejde med morgenrengøring,« siger Vibeke Jakobsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden