Den italienske entreprenør underbetalte arbejderne, da olieterminalen i  Fredericia blev udbygget.
Foto: Ørsted

Den italienske entreprenør underbetalte arbejderne, da olieterminalen i Fredericia blev udbygget.

Arbejdsmarked

Vidner fortæller om sicilianske trusler i dansk voldgiftsret: »Jeg smadrer dig, og jeg tager dig med udenfor. Du er et stykke lort«

Italienske arbejdere siger, at de blev mødt med trusler, da de i en voldgiftsret fortalte om lønsnyd i det italienske byggefirma Solesi i Danmark. Det afviser Solesi. Men arbejderne fortæller, at de nu er blevet sortlistet og har svært ved at finde job – og de har aldrig fået de penge, som de blev tilkendt. 3F kræver nu yderligere 14,5 millioner kroner af Solesi. Men det nægter firmaet at betale. Sagen er nu i Arbejdsretten.

Arbejdsmarked
FOR ABONNENTER

Pludselig lænede en af de italienske direktører i skjorte og slips sig frem og hvæsede et eller andet vredt. Alle kiggede på direktøren fra koncernen bag det italienske byggefirma Solesi på Sicilien. Med sit udbrud afbrød han en af de italienske arbejderes vidneforklaring i den danske voldgiftsret. Forvirringen var total.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce