Lærernes arbejdstid er et af de helt centrale emner for forhandlingerne i forligsinstitutionen, hvor blandt andre 
Anders Bondo Christensen formand for Danmarks Lærerforening (DLF) og formand for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) forhandlede hele natten til mandag.
Foto: Jens Dresling

Lærernes arbejdstid er et af de helt centrale emner for forhandlingerne i forligsinstitutionen, hvor blandt andre Anders Bondo Christensen formand for Danmarks Lærerforening (DLF) og formand for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) forhandlede hele natten til mandag.

Arbejdsmarked

Ingen ketchupeffekt på lærernes arbejdstid: Derfor strandede 21 timers forhandlinger mellem kommuner og fagforeninger

Analyse: Lyse udsigter søndag aften blev over natten forvandlet til mørke skyer, og forhandlingerne er nu dækket med et tykt lag tåge. Nye nattekrav om fredning af betalt spisepause stjal tid fra forhandlinger om lærernes arbejdstid, som stadig er en den centrale knast.

Arbejdsmarked
FOR ABONNENTER

Det tog kun 12 timer at forvandle 'lyse udsigter' til 'mørke skyer'.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce