Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kommunernes forhandler, Michael Ziegler, er ikke optimistisk om udsigterne til at nå en samlet aftale på alle tre niveauer. »Vi er lige på nippet til, at det hele bryder løs, og så gælder det om at begrænse skaden så meget som muligt«, siger han.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi er helt ude på kanten«: Ziegler opfordrer til at begrænse konfliktomfang med delaftale

»Vi er lige på nippet til, at det hele bryder løs«, siger topforhandler, der opfordrer til at begrænse skader.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, opfordrer til at lave aftaler på enkeltområder for at begrænse skaderne af en mulig storkonflikt mest muligt.

Det sker tirsdag i Forligsinstitutionen, hvor alle parter i overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte er samlet.

»Vi er lige på nippet til, at det hele bryder løs, og så gælder det om at begrænse skaden så meget som muligt«, siger Michael Ziegler, der er konservativ borgmester i Høje-Taastrup og formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

»Kan vi lande aftaler på nogle områder, så synes vi, at vi har en forpligtelse til at gøre det«, siger han.

Klokken 10 tirsdag gik alle parter fra kommuner, regioner og stat ind til nye forhandlinger. Det sker, efter at parterne i staten mandag skiltes med uforrettet sag.

De statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, sagde ligefrem, at der ikke var perspektiv i at fortsætte forhandlingerne.

Musketered på begge sider

Lønmodtagerne har gennem forløbet stået fast på en såkaldt musketered under sloganet 'en løsning for alle'.

Det betyder, at parterne på tværs af stat, regioner og kommuner skal være enige om lønstigninger, sikring af betalt spisepause og en aftale om arbejdstid for lærere og undervisere. Ellers vil de ikke indgå aftaler.

Ifølge Michael Ziegler gælder der også en musketered på den anden side af forhandlingsbordet hos arbejdsgiverne. Det sagde han fredag.

Men med udsigt til et sammenbrud på statens område er arbejdsgiverne parate til at indgå aftaler, der hvor det er muligt.

En løsning som også FOA's formand, Dennis Kristensen, og Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, tidligere har talt for.

»Forudsat at der kommer en konflikt af et eller andet omfang, må målet være at begrænse skaderne«, siger Michael Ziegler.

»Vi er helt ude på kanten«

Og en konflikt er faretruende tæt på, lyder det.

»Situationen er stadig svær, og jeg kan være i tvivl om, hvor lang tid vi får lov til at være i denne her bygning længere. Vi er helt ude på kanten«, siger Michael Ziegler

I alt kan op mod 440.000 offentligt ansatte blive omfattet af en storkonflikt. Det vil lamme store del af den offentlige sektor.

Fagforeningerne varslede strejke for ti procent af de ansatte. Arbejdsgiverne svarede igen med en omfattende lockout.

Og på spørgsmålet om, hvordan det stemmer overens med bestræbelserne på nu at begrænse omfanget af en konflikt, siger Michael Ziegler:

»Når vi modtager strejkevarsler, så bliver vi sat under pres. Så bliver vi også nødt til at sætte vores modpart under pres«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden