Thomas Damkjær Petersen.
Foto: Esben Nielsen

Thomas Damkjær Petersen.

Arbejdsmarked

Skandaleramt a-kasse har valgt manden, som skal rydde op

Der venter Thomas Damkjær Petersen et stort oprydningsarbejde i Akademikernes A-kasse efter omstridt sag.

Arbejdsmarked

Akademikernes A-kasse har fredag eftermiddag valgt a-kassens nye bestyrelsesformand, efter at formand Allan Luplau i december meddelte, at han trak sig.

Det oplyser a-kassen i en pressemeddelelse.

Den nyvalgte formand er Thomas Damkjær Petersen, der ligeledes er formand i Ingeniørforeningen IDA. Han oplyste kort før jul, at han stillede sig til rådighed som formandskandidat.

Thomas Damkjær Petersens nye rolle i Akademikernes A-kasse kommer, efter at en række omstridte sager ramte a-kassen i efteråret.

Han står nu over for et oprydningsarbejde, der skal genskabe a-kassens omdømme.

»Jeg skal nu lede AKA igennem en svær periode. Vi har alle været vidner til oprulningen i pressen af uacceptable ledelsesforhold og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge«, skriver Thomas Damkjær Petersen i pressemeddelelsen.

De omstridte sager i a-kassen begyndte, da tidligere direktør i a-kassen Michael Valentin i september blev fyret.

Senere i efteråret kom det frem, at Akademikernes A-kasse havde politianmeldt den tidligere direktør for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser.

Dernæst fulgte en række andre sager om den tidligere direktør, og i december meddelte formandskabet, at det trak sig.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce