0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny vejledning skal beskytte ansatte mod mobning og chikane

Det er vigtigt, at Arbejdstilsynet nu kan gribe tidligere ind i sager om krænkende handlinger, mener minister.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En ny vejledning skal fremover beskytte ansatte mod krænkende handlinger på arbejdspladsen.

Arbejdstilsynet er klar med en ny vejledning om krænkende handlinger på arbejdspladsen. Den omfatter mobning og seksuel chikane.

Den nye vejledning afløser en vejledning om mobning og seksuel chikane fra 2002.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Arbejdstilsynet kan nu træffe afgørelse, hvis der eksempelvis er tale om, at 'krænkelserne går ud over skiftende personer efter uforudsigeligt mønster eller en enkeltstående, grov krænkelse'.

Tidligere kunne Arbejdstilsynet kun gribe ind, hvis der var tale om systematisk mobning eller seksuel chikane over længere tid.

»Jeg kan ikke understrege nok, at krænkende handlinger som for eksempel seksuel chikane på arbejdspladser er helt uacceptabelt og skal stoppes«, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

»Derfor er det vigtigt, at Arbejdstilsynet kan gribe ind, hvis det forekommer. Med den nye vejledning skal det gerne stå helt klart for alle, hvornår der tale om krænkende handlinger«.

Arbejdsmarkedets parter har været inddraget i arbejdet. De bakker op om den nye vejledning. Det oplyser ministeriet.

»Jeg vil gerne takke arbejdsmarkedets parter for, at de har medvirket til at udarbejde vejledningen og bakker op om den«.

»Deres opbakning er afgørende for, at vi når helt ud på de enkelte arbejdspladser og får beskyttet ansatte mod krænkende handlinger«, siger Troels Lund Poulsen.

Han slår fast, at eksempelvis en fri omgangstone ikke kan undskylde mobning og chikane.

»Jeg vil meget kraftigt opfordre arbejdsgivere til at se kritisk på den kultur, der er på arbejdspladsen«.

»Hvis den på nogen måde kan virke krænkende, er det en ledelsesopgave at gribe ind - og gerne før, Arbejdstilsynet gør det«, siger ministeren.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden