Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

3F-formand: Indiskutabelt at der er frit fagforeningsvalg

Forbundsformand i 3F vil over for brancheklubber understrege, at valget af fagforening er frit i Danmark.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På en kongres i Aalborg i næste uge vil forbundsformand i 3F Per Christensen igen understrege over for brancheklubber, at der er frit fagforeningsvalg i Danmark

»Det er fuldstændig indiskutabelt, at vi skal overholde lovgivningen, og vi skal overholde de overenskomster, vi selv har indgået. Det kan ikke diskuteres«, siger han.

Udmeldingen kommer, efter at der hos bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn flere gange har været strejker, fordi en vikar har været medlem af en anden fagforening end 3F.

Senest har en række brancheklubber meldt ud, at de ikke mener, at der er frit fagforeningsvalg i Danmark, selv om en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i 2006 slog fast, at de ansattes valg er frit.

»Det, jeg vil minde dem om, er, at vi har en foreningsfrihedslov herhjemme, og at lovgivningen skal overholdes, og at vi i øvrigt har nogle overenskomster, der også skal overholdes«, siger Per Christensen.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden