Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Morten Lau-nielsen (arkiv)
Foto: Morten Lau-nielsen (arkiv)
Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skraldemænd går imod 3F-top: Her er alle organiseret i 3F

3F-formand har understreget, at valget af fagforening er frit. Men lokal gruppe siger, at alle er i 3F.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Skraldemændene i København og på Frederiksberg er alle organiseret et sted - og det er i 3F.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Renovationsgruppen af skraldemænd i København og på Frederiksberg, der er organiseret i 3F Kastrup.

»Vi ved, at et godt fagligt og solidarisk sammenhold kan fastholde og forbedre vores løn og vores arbejdsvilkår«.

»Derfor holder vi fast i den demokratiske beslutning, vi har taget, - alle kolleger er organiseret i en og samme fagforening«, skriver skraldemændene.

I meddelelsen oplyser de, at de ikke har yderligere kommentarer.

Udtalelsen kommer i halen på den seneste uges debat om frit valg af fagforening. En ret som en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fra 2006 slår fast.

Flere lokale klubber under 3F har talt imod det frie valg til at vælge fagforening. Det gælder Århus Stilladsmedarbejderklub og Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland.

»I vores murersjak har vi ikke nogen, der er uorganiserede, som kommer til at være med i de opgaver, vi har«, sagde Emil Olsen, formand for Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland, lørdag.

3F-toppen har i form af forbundsformand Per Christensen dog understreget, at der er frit fagforeningsvalg i Danmark, og det vil han indskærpe over for de lokale brancheklubber på en kongres i Aalborg i næste uge.

»Det er fuldstændig indiskutabelt, at vi skal overholde lovgivningen, og vi skal overholde de overenskomster, vi selv har indgået. Det kan ikke diskuteres«, sagde han lørdag eftermiddag til Ritzau.

Debatten blussede op, efter bagageansatte hos SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn tre gange har strejket overenskomststridigt, fordi en vikar har været fagforeningen IDA i stedet for 3F.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden