0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tamme fisk overtager spisebordet

Flere og flere af de fisk, vi spiser, kommer ikke fra havet, men er tamme fisk opdrættet i hav- og dambrug.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Fremover vil flere af de fisk, vi spiser, være opdrættet frem for fanget i det fri. I Europa vil det hovedsageligt være rovfisk som denne laks f. eks.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Om få år vil de fleste af de fisk, vi spiser, være opdrættede i stedet for vilde fisk fanget i havet.

Akvakulturen har de senere år bredt sig med stormskridt. Mens opdrættede fisk i 1980 kun udgjorde ni procent af fiskene på verdens spiseborde, så kom 43 procent af spisefiskene i 2004 fra fiskeopdræt.

ritzau

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere