Iværksættertrangen er stor i Danmark. Her en iværksættermesse i Odense.
Foto: RIKKE MADSEN

Iværksættertrangen er stor i Danmark. Her en iværksættermesse i Odense.

Økonomi

Danmark slår USA som iværksætternation

Det er en indgroet myte, at der ikke findes en større iværksætternation i verden end USA.

Økonomi

Myten om, at USA er førende på iværksæterområdet er punkteret.

Danmark har relativt flere nye iværksættere end USA, hvis man måler antallet af nystartede virksomheder i forhold til antallet af privatansatte.

Af de privat ansatte har 4,26 pct. af danskerne startet en ny virksomhed i de sidste år, mens det i USA kun er 3,95 pct. Også Frankrig, Spanien og Australien slår USA.

De opsigtsvækkende tal antyder, at det måske slet ikke står så sløjt til med iværksætteriet i Danmark, som mange forestiller sig.

Hvert år startes 14-16.000 nye virksomheder. Det er dog kun få af de danske virksomheder, der ender med at kunne præstere en høj vækst på mere end 60 pct. om året.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce