Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Carlsberg vil have russisk guldæg for sig selv

Carlsberg og Heineken vil købe og splitte den britiske konkurrent Scottish & Newcastle mellem sig. Carlsberg går efter at få fuld kontrol med russisk forretning

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Carlsberg går efter at få fuld kontrol med det russiske guldæg Baltic Beverages Holding (BBH).

Den danske ølgigant overvejer at gå sammen med hollandske Heineken om at købe britiske Scottish & Newcastle og dele rovet mellem sig.

En pengemaskine for Carlsberg

Det vil give Carlsberg det fulde ejerskab af BBH, som sidder tungt på det russiske marked, mens Heineken overtager Scottish & Newcastles britiske forretninger.

I dag ejer Carlsberg og Scottish & Newcastle BBH i et fifty-fifty fællesskab, men det har længe snurret med rygter om, at Carlsberg gerne ville købe briterne ud får at score hele fortjenesten på det russiske øleventyr.

BBH sidder på 40 procent af det hastigt voksende ølsalg i Rusland og blevet lidt af en pengemaskine for Carlsberg, der tjener langt mere på øllet i Rusland end i Vesteuropa.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden