Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KL opgiver at bruge lockout

Hovedbestyrelsen i Kommunernes Landsforening støtter ikke formand Erik Fabrins (V) forslag om at benytte sig af lockout i konlikten.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommunerne griber ikke til lockout i den igangværende konflikt på nuværende tidspunkt.

Det står fast efter et møde i den 17 mand store hovedbestyrelse i dag.

Et flertal i bestyrelsen vil have, at bestyrelsen skal tages med på råd, hvis en lockout af de kommunalt ansatte skal varsles senere.

Dermed er der ikke opbakning til formand Erik Fabrins (V) forslag om, at kommunerne som arbejdsgivere i den igangværende konflikt, benytter sig af muligheden for at sætte ind med en lockout.

Hovedbestyrelsen i KL har i dag været samlet for at diskutere, hvordan strejkekonflikten skal håndteres. På baggrund af mødets beslutning vil Erik Fabrin nu sende et forslag, som bestyrelsen skal tage stilling til senere.

Lockout vil sende alle mand hjem KLs formand Erik Fabrin (V) bebudede tidligere på ugen, at man overvejede en lockout, der er arbejdsgivernes modtræk i konflikten.

En lockout vil betyde, at de ansatte, som ikke er udtaget til strejke, bliver sendt hjem. Dermed vil hele den kommunale sektor blive lammet. Og en sådan situation vil tvinge politikerne til en indgreb, lyder ræsonnementet.

S tog stilling i aftes
KL har siden Fabrins udmelding været splittede om, hvorvidt en lockout er det rigtigt modsvar i konflikten.

I aftes stod det klart, at Socialdemokraterne har valgt at sige nej til lockout på nuværende tidspunkt. Næstformand Anker Boye (S) og Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har påpeget, at en lockout vil optrappe konflikten markant.

Også SFs repræsentant i KL, Jane Findal fra byrådet i Fredericia er imod lockout, blandt andet fordi hun vurderer, at et sådan modtræk til de strejkende vil forpeste samarbejdet på længere sigt.

Lockout kan ende konflikten

Erik Fabrin har begrundet en lockout med, at det ikke er rimeligt, at konflikten trækker i langdrag.

»På et tidspunkt er det ikke længere rimeligt, at det er ganske bestemte kommuner og arbejdspladser, som bærer byrden, fordi de er udtaget til strejke. Derfor kan det være nødvendigt at tage det store skrald og brede konflikten ud med en lockout. Det er jo ikke en klassisk arbejdskonflikt, men en gidseltagning af de svageste borgere i samfundet, og derfor har vi naturligvis en interesse i at gøre konflikten så kort som muligt«, sagde formanden for KL, Erik Fabrin (V) således, da KL luftede planerne først på ugen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden