Den sidste udgave af Nyhedsavisen er kommet. Nu lukker redaktionen her på Holmen.
Foto: Jens Dresling

Den sidste udgave af Nyhedsavisen er kommet. Nu lukker redaktionen her på Holmen.

Økonomi

Nyhedsavisen bukker under

It-millionæren Morten Lund vil ikke skyde flere penge i avisen, som ikke udkommer mere.

Økonomi

Nyhedavisen lukker. Medarbejderne er søndag aften blevet orienteret i en mail.

Årsagen til lukningen af gratisavisen er, at hovedmanden, it-millionæren Morten Lund, »har meddelt, at han ikke foretager den planlagte kapitaltilførsel«.

Det skriver chefredaktør Simon Andersen og administrerende direktør Morten Nissen Nielsen i deres fælles mail, som fortsætter:

»Vi ved dette kommer pludseligt for alle, både medarbejdere, ledelse og bestyrelse, men det er vilkårene, når vi har en hovedaktionær, som vi er afhængige af. Vi ved også, at Jeres lyst til sejr gør denne svær at sluge«.

Pengemanden er uendeligt ked af det Morten Lund skriver i en særskilt mail til medarbejderne:

»Jeg er uendeligt ked af at måtte meddele, at vi i dag har stoppet udgivelsen af Nyhedsavisen. Jeg har sammen med resten af bestyrelsen, ledelsen og chefredaktionen kæmpet til sidste bloddråbe for at redde projektet, som vi alle har troet på, men henset til lavkonjunktur og den generelt finansielle afmatning ser vi det desværre ikke længere muligt at fortsætte«.

Morten Lund fortsætter:

»Af hele mit hjerte vil jeg takke alle partnere, medarbejderne og alle andre, der har arbejdet og kæmpet for Nyhedsavisen«.

Dermed er det slut for Nyhedsavisen, som ikke udkommer mere. Dansk Avistryk oplyser til politiken.dk, at der ikke kommer nogen avis på gaden i dag.

Ville købe metroXpress
Lukningen af Nyhedsavisen kommer kun to dage efter, at Morten Lund overraskende fortalte, at han havde afleveret et købstilbud på rivalerne på gratisavismarkedet metroXpress og 24timer.

Nyhedsavisen ville købe metroXpress, som har overtaget udgivelsen af 24timer.

Købstilbuddet afstedkom en hovedrysten fra Metro Internationals danske direktør, Per Mikael Jensen:

»Verden har ikke set det sidste mirakel, men hvis det næste tilbud fra Morten Lund bare bliver i omegnen af det, vi har set indtil videre, kan det kun udløse endnu en sund latter«.

Kæmpe tab på aviskrigen

Nyhedsavisen - som tabte cirka en million kroner hver dag - balancerede allerede i sommerferien på randen af en knockout, da Erhvervs- og Selskabsstyrelsen truede med at tvangsoplløse selskabet.

Selskabet blev først reddet af en kapitalindsprøjtning fra Morten Lund og det amerikanske investeringsselskab Draper Fischer Jurvetson, som skød et trecifret millionbeløb ind i avisen, der udkom første gang 6. oktober 2006 og blev årsag til gratisaviskrigen, der har kostet bladhusene langt over en milliard kroner.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden