En af Bjarnes Riis' hovedsponsorer - IT Factory - er gået konkurs (arkivfoto).
Foto: JENS DRESLING

En af Bjarnes Riis' hovedsponsorer - IT Factory - er gået konkurs (arkivfoto).

Økonomi

Riis' sponsor er gået konkurs

IT Factory er gået konkurs, virksomhedens direktør er forsvundet. Han er anmeldt for bedrageri for 500 millioner kroner.

Økonomi

Selskabet IT factory - der fra 1. januar er hovedsponsorfor Bjarne Riis' cykelhold - er blevet erklæret konkurs.

IT Factorys bestyrelsesformand og medejer Asger Jensby bekræfter over for Ritzau, at selskabet er gået konkurs. Virksomhedens direktør Stein Bagger er ifølge TV 2 efterlyst af Interpol for omfattende økonomisk svindel, han skulle være forsvundet efter en ferie i Dubai med sin kone.

Den administrerende direktør er ifølge flere medier anmeldt for bedrageri i størrelsesordenen 500 millioner kroner.

Virksomhedens bestyrelsesformand Asger Jensby siger til politiken.dk, at Bagger ikke har gjort noget kriminelt, og at det er hans kone, der har anmeldt hans forsvinden efter ægteparret havde været på ferie i Dubai.

Lignede en succes

IT Factory har ellers lignet en succes, har netop fået prisen 'Entrepreneur of the Year', som uddeles af revisionsselskabet Ernst & Young. Virksomheden vandt også prisen i kategorien 'Fast Growing' og blev hyldet ved et kæmpe show i Bella Center i København.

Det nu krakkede selskab meddelte for få dage siden, at 2008 ville ende med et overskud på 400 millioner kroner.

»I 2009 vil IT Factory formentlig være en af de fem største skatteydere i Danmark«, sagde bestyrelsesformanden Asger Jensby for ti dage siden til Computerworld og oplyste samtidig, at virksomheden ville lede efter udenlandske købere i det nye år.

Nørbygaard er medejer

Den danske it-virksomhed har i mange år haft et tæt samarbejde med IBM og været en af de store partnere i forbindelse med IBM's Websphere- teknologi.

IT Factorys ejerkreds tæller investoren Asger Jensby, der tidligere direktør i CSC, entertaineren Finn Nørbygaard og så den nu forsvundne direktør Stein Bagger.

Cykelholdet Team CSC-Saxo Banks holdejer, Bjarne Riis, kommer dermed til at mangle 40 millioner sponsorkroner.

Bjarne Riis vil ikke kommentere, at holdets kommende sponsor fra 2009, IT-virksomheden IT Factory, er gået konkurs.

»Det må du komme med senere«, siger Bjarne Riis til Ritzau.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce