Lene Espersen siger at hun er dybt berørt af svindelsagen om IT Factory.
Foto: Thomas Borberg

Lene Espersen siger at hun er dybt berørt af svindelsagen om IT Factory.

Økonomi

Lene Espersen: IT-svindel er tragisk

Erhvervsministeren følger sagen om IT Factory tæt. Hun har ondt af dem, som blev hvirvlet ind af bedrageriet.

Økonomi

Erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) er dybt berørt at sagen om IT Factory.

»Jeg blev dybt forbavset, da jeg hørte om sagen. Først og fremmest tænkte jeg på alle de uskyldige mennesker, som nu bliver revet med - både i som uden for virksomheden. Det er tragisk« siger Lene Espersen til borsen.dk.

Sagen drejer sig om den feterede virksomhed og Riis-sponsor IT Factory, som i går måtte erklæres konkurs. Direktøren forsvandt et par dage før, og en efterfølgende kulegravning viste bedrageri for et stort trecifret millionbeløb.

Overvejer ny lovgivning

Lene Espersen vil ikke nærmere ind på sagens detaljer, da sagen nu er overdraget til bagmandspolitiet.

»Jeg følger dog sagen tæt – men det er alt for tidligt at sige, om der er behov for nye initiativer på baggrund af det forløb, der har været fremme i det seneste døgn«, siger Lene Espersen til borsen.dk.

Der går sandsynligvis flere måneder, før bagmandspolitiet ved om der er en sag og dermed kan eftersøge den forsvundne direktør internationalt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce