Jønke: HA'er passede på Bagger

HA-rocker har fungeret som Stein Baggers personlige sikkerhedskonsulent, siger rockernes talsmand Jønke.

Økonomi

Den nu forsvundne IT-direktør Stein Bagger har haft ét af rockergruppens mest kendte medlemmer, den 42-årige tidligere bokser Brian Sandberg, ansat i mere end et år.

Det siger talsmand i HA, Jørn Jønke Nielsen til bt.dk.

»Vores medlem har i cirka et år, siden sidste efterår, og frem til nu været ansat hos Stein Bagger som sikkerhedskonsulent. Han har arbejdet tæt sammen med Bagger og kender ham godt«, siger Jørn Jønke Nielsen til bt.dk.

Har arbejdet som bodyguard Ifølge Jønke kender Stein Bagger og Brian Sandberg hinanden fra træningsmiljøet. Sandberg er tidligere bokser og nuværende teakwondo-træner.

Jønke Nielsen ved ikke præcis hvilke opgaver Brian Sandberg har udført som 'sikkerhedskonsulent', men han har formentlig fungeret som en slags bodyguard, oplyser han til bt.dk. Stein Bagger har med andre ord følt sig udsat og har haft brug for en form for beskyttelse.

Sandberg har overfor Jørn Jønke Nielsen givet udtryk for, at Stein Bagger var et »venligt og ordentligt menneske« - Sandberg selv er »fuldstændigt overrasket« over Baggers pludselige forsvinden.

Bad vagt skjule tatoveringer
Ledelsen hos IT Factory kendte udmærket til den aparte ordning, hvor en rocker spillede muskelmand for firmaets direktør, der havde rockerne med, når han var på forretningsrejse.

»Jeg spurgte tidligt i forløbet Stein Bagger, hvem det var, der rendte og legede bodyguard for ham. Han fortalte, at det var Hells Angels-rockeren og træningskammerat Brian Sandberg«, siger Erik Ove, kommunikationskonsulent for IT Factory.

At Stein mente, at arrangementet var flosset i kanten, kan blandt andet ses ved at HA-rockeren blev bedt om at gå med lange ærmer og skjule sine tatoveringer, når han var i selskab med IT Factorys chef.

HA lægger luft til Bagger
I Hells Angels føler Jørgen Jønke Nielsen ingen behov for at blive del af IT Factory-skandalen:

»Brian Sandberg har fungeret som en slags sikkerhedskonsulent for Stein Bagger. Det er vigtigt for mig at understrege, at arrangementet ikke har noget med Hells Angels at gøre. Brian har et firma. Det er den vej rundt, han er hyret. Som jeg forstår det, har han arbejdet for manden i et års tid«, siger HA-talsmand Jørn Jønke Nielsen til ekstrabladet.dk.

Sandberg kom i bad standing

Brian Sandberg Jensen er tidligere idømt syv års fængsel for narkokriminalitet. I 2004 blev han idømt halvandet års fængsel for at hjælpe et andet HA-medlem med at smugle 350 kilo hash til Norge.

Brian Sandberg kom i bad standing - unåde - hos HA i 1998 og var en overgang på prøve - prospect - hos rockerklubben Bandidos, men kom på ukendt vis igen ind i varmen hos HA og blev genoptaget cirka 2003.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce