Arkivfoto.
Foto: JENS DRESLING

Arkivfoto.

Økonomi

Dømte svindlere står bag flere fupselskaber

Flere af de personer, der er involveret i det krakkede IT Factory, er tidligere dømt for økonomisk kriminalitet.

Økonomi

Flere af personerne i de selskaber, som er blevet brugt til at franarre en række bankejede leasingselskaber op imod 1 mia. kr. i det krakkede IT Factory, er tidligere dømt for økonomisk kriminalitet.

Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Blandt dem er de to svenske forretningsfolk Carl Freer og Mikael Ljungman, som har været i spidsen for to af de fire centrale selskaber i den karrusel, som Stein Bagger er mistænkt for at have holdt kørende gennem flere år.

To selskaber krumtappen i svindlen

De to partnerselskaber eCommerce LLC og Media Power Inc. har ifølge dagbladet Børsens oplysninger sammen med to andre selskaber - et i Norge og et i Dubai - været krumtap i den svindel, der er blevet begået.

Selskaberne i USA er stiftet af Mikael Ljungman og Carl Freer. I modsætning til visse af fupselskaberne er begge de amerikanske selskaber eksisterende, og de blev angiveligt fusioneret tidligere på året.

De to personer bag selskaberne er ifølge flere amerikanske og svenske medier tidligere blevet dømt for økonomisk kriminalitet. Eksempelvis blev Mikael P. Ljungman efter kollapset i sit selskab Gizmondo dømt for skattefusk og regnskabsfusk og mistede derefter retten til at drive virksomhed.

Denne dom skal snart efterprøves i Sveriges Højesteret, skriver Børsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce