Den savnede direktør i IT Factory, Stein Bagger (arkivfoto).
Foto: ANTONIO CALANNI/AP

Den savnede direktør i IT Factory, Stein Bagger (arkivfoto).

Økonomi

Stein Bagger kan flygte i fred

Der vil gå måneder, før Stein Bagger kan eftersøges aktivt. Lige nu er han 'savnet', men det betyder ikke, at han kan tilbageholdes.

Økonomi

Der vil gå måneder, før nogen overhovedet leder efter den forsvundne IT Factory-direktør Stein Bagger.

Det siger Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - populært kaldet Bagmandspolitiet - Jens Madsen. Først skal politiet efterforske sagen langt nok til, at det ved, om der skal rejses tiltale.

»Så skal der laves et anklageskrift, hvis det er det, vi når til. Det skal forkyndes - sigtede skal have besked om, at vi gerne vil have ham i retten. Hvis vi ikke kan finde ham, kan man udsende en efterlysning via Interpol. Men der taler vi om flere måneder«, siger statsadvokat Jens Madsen.

Ingen søger efter Bagger I mellemtiden er Stein Bagger rent faktisk efterlyst via Interpol, men det skyldes at hans kone blev bekymret, da han forsvandt fra en ferierejse i Dubai i sidste uge.

Sådan en efterlysning efter savnede personer er ikke en aktiv efterforskning, bekræfter statsadvokaten.

Det vil det derimod være, hvis bagmandspolitiet kommer frem til, at der skal rejses tiltale.

Ransager IT Factory
I dag er bagmandspolitiets folk ude at ransage på IT Factorys adresse, dels på det hemmelige kontor i Schæffergården, som den forsvundne direktør Stein Bagger havde lejet.

Det var her, de mange leasingaftaler og andre dokumenter, som fik ejeren af IT Factory - JMI Invest - til at erkende at deres selskab var værdiløst - blev fundet.

»Siden i går har vi lavet en efterforskningsplan, og i dag koncentrerer vi os om at være ude i virksomheden og sikre os, at vi får alle de dokumenter, som man fra virksomhedens side fandt på det her kontor på Schæffergården«, siger Jens Madsen.

Ikke tidligere straffet

Bagmandspolitiet er ikke involveret i efterforskningen af det overfald på en fra den forsvundne direktørs omgangskreds, som kom frem i pressen i går.

Bagmandspolitiet kender ikke Stein Bagger fra tidligere sager, som har rundet afdelingen, og han er heller ikke tidligere straffet.

Statsadvokat Jens Madsen oplyser ved samme lejlighed, at der endnu ikke er andre mistænkte i den spegede sag om bedrageri for muligvis over en halv milliard kroner.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce