Jensby kendte til falskneri-anklage

IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby erkender, at han siden foråret har kendt til falskneri-anklager.

Økonomi

Siden foråret har IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby haft kendskab til, at Amagerbanken tilbage i 2003 politianmeldte IT Factory og administrerende direktør Stein Bagger for dokumentfalsk.

Det fortæller Asger Jensby i et interview med epn.dk.

»Jeg har hørt om det i forbindelse med den salgsproces, vi kørte i foråret. Da jeg hørte om det, bad jeg advokatfirmaet Plesner om at undersøge sagen. Jeg fik at vide, at der ikke var noget på den sag. Der var ikke rejst sigtelse«, siger Asger Jensby.

Bagger tillagde det ikke værdi

På spørgsmålet om Asger Jensby konfronterede Stein Bagger med beskyldningerne tilbage i maj, svarer Asger Jensby:

»Ja. Da måtte han erkende, at det var rigtigt, at der var kommet en henvendelse fra Amagerbanken. Han havde fået en advokat til at hjælpe sig med sagen og sagde, at den var skrinlagt. Der var aldrig rejst sigtelse. Jeg spurgte, hvorfor han ikke havde nævnt det for mig og han svarede, at han ikke tillagde det nogen værdi. Jeg har indtryk af, at det var opstået, før jeg kom ind som ejer i IT Factory«, siger Asger Jensby.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce