IT Factory anmeldt for dokumentfalsk i 2003

Politiet droppede svindel-anklager mod IT Factory i 2003 på grund af »bevisets stilling«.

Økonomi

Skandalen omkring IT Factory tager nu en ny drejning.

Borsen.dk kan således afsløre, at virksomheden under Stein Baggers ledelse allerede i 2003 blev anmeldt for at forfalske dokumenter.

Det var Amagerbanken som i sin tid gik til Københavns politis bedrageriafdeling med anmeldelsen.

»Vi kan bekræfte, at vi i 2003 anmeldte IT Factory til politiet for en formodet forfalsket bekræftelse fra et svensk firma«, oplyser Amagerbankens informationschef Sofie Randrup til borsen.dk.

Disse oplysninger kommer først nu offentlighedens og selv bagmandspolitiets kendskab.

Hvorvidt IT Factorys nuværende bestyrelsesformand Asger Jensby eller kredsen omkring ham kender til denne sag er uvist.

Virksomhed gik konkurs i 2003 Men sagen var et varmt emne i 2003 i den daværende bestyrelse for IT Factory, erfarer borsen.dk. Virksomheden gik første gang konkurs samme år.

Og det vækker undren, at Stein Bagger og IT Factory’s image siden da har været så uantastet uanset den type sager.

Stein Bagger blev direktør for IT Factory i februar 2002. I oktober 2003 gik virksomheden konkurs - men Stein Bagger overlevede i direktørstolen og blev medejer af virksomheden efter denne konkurs sammen med Asger Jensby.

Forfalskningen fra 2003 blev opdaget i forbindelse med, at Stein Bagger angiveligt var rådgiver for et svensk firma i forbindelse med et salg af en virksomhed.

Amagerbanken var en af de banker, der havde penge i klemme. Der var ikke tale om større beløb, men banken var en af hovedbankforbindelserne for IT Factorys daværende ejer, 2M Invest.

Efterforskning blev indstillet

Men Sofie Randrup oplyser, at politiet indstillede efterforskningen i november 2003 med henvisning til »bevisets stilling«.

Borsen.dk forhørte sig mandag om sagen ved bagmandspolitiet.

Svaret fra statsadvokaten Jens Madsen var blot at man kun kendte til en momssag fra Nordsjælland samt den nye anmeldelse fra IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce