Et fly over Abu Dhabi hvorfra Stein Bagger tjekkede ud i lufthavnen i fredags.
Foto: TOM HEVEZI/AP

Et fly over Abu Dhabi hvorfra Stein Bagger tjekkede ud i lufthavnen i fredags.

Økonomi

Stor mystik om Stein Baggers forsvinden

Meget tyder på, at it-direktøren Steen Baggers forsvinden var meget lidt planlagt - hvis den overhovedet var frivillig.

Økonomi

Mystikken breder sig om Stein Baggers forsvinden, som er foregået over hals og hoved.

Ikke kun narrede han angiveligt sin kone og to vennepar, Han efterlader sig også så mange løse ender, at noget kunne tyde på, at flugten - hvis den overhovedet var frivillig - var impulsiv.

Mediernes hidtidige skildring af forsvindingsnummeret fra Dubai er kun bygget på personkredsen omkring IT Factorys påstande.

Politiet har ikke efterforsket forsvindingen, da der ikke er nogen sigtelse mod Bagger.

Emir ind i sagen Dubais emir Mohammed bin Rashid Al Maktoum, der også er vicepræsident for de Forenede Arabiske Emirater, har til gengæld lavet en mindre privat efterforskning for Baggers hovedrige venner, siger de selv.

Det er fra emirens private efterretningstjeneste, at de eneste konkrete oplysninger om den forsvundne direktørs flugt kommer fra.

Før forsvindingen forstod Baggers bestyrelsesformand Asger Jensby, at han skulle til New York, men i stedet gik turen altså til Dubai med vennerne og konen.

Hotelpersonale bestilte lufthavnstaxi
Her forlod Bagger angiveligt om torsdagen - dagen efter ankomsten til Dubai - selskabet for at deltage i en telefonkonference på sit hotelværelse, med løfter om slutte sig til selskabet senere.

Efterfølgende var han angiveligt til møder ude i byen med en IT Factory-partner i Dubai men fik undervejs hentet sit pas i sin kones taske uden at informere hende, siger Baggers forretningspartnere på hans kones vegne.

Derefter tog han ifølge hotellets personale en taxi til lufthavnen, ifølge Ekstra Bladet, som har talt med Bagger rejsefælle, milliardæren Peter Sølvbeck.

Det er uklart om der er tale om lufthavnen i Dubai eller den i Abu Dhabi 120 kilometer væk.

Hævede penge to gange efter forsvinding
To gange torsdag eftermiddag og torsdag aften hævede den fallerede it-direktør først 1.600 kr. og siden 23.000 kr. på sit hævekort, siger personkredsen omkring Bagger til BT.

Her kommer Dubai-emiren Mohammed bin Rashid Al Maktoum ind i billedet. Ifølge Børsen har Stein Baggers tidligere hustru, Martina S. Bagger, en veninde, hvis mand har forbindelser tæt på emiren.

Angiveligt sætter han sin private efterretningstjeneste ind i jagten, og den finder kameraoptagelser fra lufthavnen af den ene pengehævning.

Emirs sikkerhedsfolk fandt passpor
Det er dog først den næste dag - fredag over middag - at Stein Baggers pas bliver brugt ved indtjekning i lufthavnen i Abu Dhabi.

Om det er Stein Bagger eller en anden, som bruger passet, melder historien ikke noget om, men ifølge milliardæren Sølvbæk befinder han og rejseselskabet sig i lufthavnen samtidig med at Bagger tjekker ind.

»Vi anede ikke, hvor han var henne. Han må have været i lufthavnen samtidig med os. For det ved vi fra paskontrollen«, siger Sølvbeck til Ekstra Bladet.

Spontan forsvinding
Fordi der ikke er en aktiv politiefterforskning, er ingen af oplysningerne herover bekræftet på nogen måde, ligesom der så vidt politiken.dk ved, ikke er tjekket passagerlister på flyafgange ud af Dubai på det pågældende tidspunkt

En ting står klart. Forsvindingen har ikke været forberedt længe. For eksempel har Stein Bagger stadig sin lystyacht til næsten otte millioner kroner til salg, ifølge politiken.dk's kilder.

Bådmægleren vil dog ikke kommentere, hvorvidt han sælger båden for Bagger.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dertil viste et indslag fra DR Baggers to dyre biler - en Porsche og en større Mercedes - som står i kælderen i den lejlighedsejendom, hvor Stein Bagger boede.

Dertil kommer, at det såkaldte hemmelige kontor - som ikke er mere hemmeligt, end at en IT Factory ansat betstilte det i november - blev fundet fuld af bevismateriale, der afslører Bagger og IT Factory.

Forretningspartner udsat for vold
Baggers flugt har altså tilsyneladende været spontan, hvilket kan betyde, at noget afgørende drastisk må være sket i løbet af sidste uge.

Om mandagen 24. november - samme uge hvor Bagger rejste til Dubai onsdag, forsvandt torsdag og tjekkede ud af lufthavnen i Dubai fredag - blev Baggers forretningspartner udsat for vold fra to gerningsmænd.

Onsdag tager Bagger afsted, men torsdag ringer forretningspartneren AV (anonymiseret af hensyn til hans sikkerhed, red.) til Baggers bestyrelsesformand Asger Jensby.

Først da går det op for Asger Jensby, at noget er galt. Han har indtil da troet, at Bagger var på forretningsrejse i New York, men AV fortæller ham, at Bagger er rejst til Dubai.

Det kommer også som en overraskelse for Asger Jensby, at Stein Bagger deler sin ejerandel i IT Factory med en forretningspartner.

Gennem Asger Jensbys advokat Michael Ziegler får Jensby sent torsdag bekræftet, at Bagger befinder sig i Dubai - men at han er forsvundet. Asger Jensby bliver rådet til at hyre en bodyguard, og spærrer om fredagen Baggers trækningsret på selskabets konti.

IT-journalist begynder at grave i sagen

På det tidspunkt tror Asger Jensby, at Bagger måske er i fare. Først søndag finder han Baggers hemmelige kontor, hvor han havde forfalsket en række leasing-kontrakter.

Asger Jensby fjerner dokumenterne, hvilket Bagmandspolitiet siden kritiserer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efter af Computerworld i slutningen af september kårede IT Factory til Danmarks dygtigste it-virksomhed, begyndte Computerworld - sammen med IT-journalist Dorte Toft - selv at grave i baggrunden for de imponerende resultater.

Det får IT Factory til 7. november at offentliggøre en række svar på Computerworlds spørgsmål, hvortil de skriver: »Da vi er usikre på, hvilken vinkel Computerworld ønsker at bringe, har vi valgt at lade vores besvarelse offentliggøre på vores hjemmeside«.

Journalisten Dorte Toft har haft IT Factory i kikkerten i mange år, og har på denne blog løbende udgivet sine artikler og diskuteret med læserne, hvordan IT Factory hang sammen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce