IT Factory inspirerer til ny dansk film

Zentropa havde indledt forberedelserne til film og tv-serie om finanslivets slyngler og fik ny inspiration til projektet, da sagen om IT Factory dukkede op.

Økonomi

Siden oktober har Zentropa arbejdet på et projekt med omdrejningspunkt i finansverdenens "flamboyante entreprenører".

I dag kunne filmselskabet oplyse, at det nu også bruger den opsigtvækkende sag om IT Factory og den forsvundne direktør Stein Bagger som inspiration til det, der senere skal blive til både en spillefilm og en tv-serie.

»Som i den verserende sag om IT Factory trækkes der i projektet tråde til kriminelle miljøer og internationale skattely på eksotiske destinationer«, skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

'Troldmanden' er titlen

Filmen om en finansverden i opløsning har titlen 'Troldmanden', og optagelserne ventes indledt næste efterår.

Instruktør bliver Christian E. Christiansen, der har markeret sig med ungdomsfilmene "Råzone" og "Dig og mig".

Blandt dem, der i øvrigt arbejder med på projektet, kan nævnes journalisten, forfatteren og programværten Mads Brügger.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce