Sydafrikanere slæber Saxo Bank i retten

Saxo bank trækkes i retten for at have snydt sydafrikanske pensionsopsparere for op mod 200 millioner kroner gennem konkursramt partnerselskab.

Økonomi

Saxo Bank trækkes nu i Sø- og Handelsretten i København af flere end 700 sydafrikanske pensionsopsparere, som efter tab på valutahandel kræver en erstatning på 200 millioner kroner af den danske investeringsbank.

Saxo Bank afviser anklagerne i den spegede sag, der i hovedtræk drejer sig om, at banken gennem flere år skulle have medvirket aktivt til at lænse opsparernes konti gennem et investeringsselskab i offshore-paradiset Mauritius, som Saxo Bank samarbejdede med i perioden 2003-2005.

Privatpersoner trækker banken i retten

Af den 23-sider lange stævning fremgår, at sagsøgerne overvejende er en række privatpersoner fra Sydafrika, som efter de realiserede tab har mistet deres opsparing og nu er kastet ud i økonomisk nød.

Et af de centrale spørgsmål i sagen er, hvorvidt der bestod et direkte bank-kunde-forhold mellem Saxo Bank og de enkelte indskydere, som gør banken medansvarlig for de store tab i investeringsselskabet Leaderguard Spot Forex (LFS), der kollapsede i april 2005.

I den forbindelse mistede investorerne 90 procent af deres investeringer.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce