Advokatfirmaet Bech-Bruun belastes af ny sag

Partner hos advokatfirmaet Bech-Bruun får bøde for at tilsidesætte god advokatskik.

Økonomi

Landets største advokatfirma Bech-Bruun har tilsidesat god advokatskik.

Det har medført, at en af firmaets partnere er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner af advokaternes disciplinære organ, Advokatnævnet, skriver flere aviser.

Sagen handler om, at advokat og partner Per Neumann har haft en alvorlig dobbeltrolle.

Konflikt om betaling af bonus
Filmselskabet NWR, der står bag Pusher-filmene, havde hyret advokaten til juridisk bistand med en film. Men samtidig var Per Neumann direktør for finansieringsselskabet Film Finances Scandinavia ApS, hvor han rådede folkene bag filmselskabet til at tegne den nødvendige færdiggørelsesgaranti.

Dobbeltrollen førte til en stor konflikt om betaling af bonus fra finansieringsselskabet til filmselskabet, hvilket endte med at belaste filmselskabets økonomi.

Ledende partner i Bech-Bruun Lars Svenning Andersen har nu bedt Per Neumann om en redegørelse for sagen.

Beskyldt for at videregive hemmeligheder
Sagen er særlig prekær for det store advokatfirma, som i sidste uge blev stævnet af to erhvervsfolk - Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen.

De to beskylder advokatfirmaets kendte erhvervsadvokat Niels Erik Nielsen for at have videregivet forretningshemmeligheder til en anden klient - i forbindelse med rekonstruktionen af Junckers Industrier i Køge, som de to var interesseret i at overtage.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce