Da Nakskov Værft lukkede, etablerede Vestas nye arbejdspladser på værftet. Nu vil Vestas uddele fyresedler i byen. (Arkivfoto)
Foto: Per Folkver

Da Nakskov Værft lukkede, etablerede Vestas nye arbejdspladser på værftet. Nu vil Vestas uddele fyresedler i byen. (Arkivfoto)

Økonomi

Vestas fyrer 1.275 i Danmark

Vindmøllegiganten Vestas forventer at fyre 1.900 medarbejdere - primært i Danmark og England.

Økonomi

Finanskrisen har fået markedet for vindmøller til at løje af, og det får vindmøllegiganten Vestas til at skære hårdt.

Vestas forventer at fyre 1.900 medarbejdere i Nordeuropa, primært i Danmark og Storbritannien, oplyser topchef Ditlev Engel i Vestas delårsrapport for første kvartal 2009.

»I efteråret 2008 indførte Vestas ansættelsesstop, men kreditkrisen samt manglende politisk handlekraft har ramt hårdere end først vurderet«, skriver Vestas.

Rammer i yderområder Hovedparten af fyringerne - 1.275 - eksekveres i Danmark og kommer primært til at ramme medarbejdere på Vestas Blades i Nakskov og Lem, hvor der skal afskediges 935 ansatte.

Derudover skal der fyres hos Vestas i Viborg, Ringkøbing og Hammel.

Ifølge Vestas har finanskrisen og den efterfølgende globale økonomiske afmatning visket siderne i ordrebøgerne blanke.

»Kreditkrisen har siden efteråret 2008 sat sit præg på industrien, hvorfor ordreindgangen i de seneste seks måneder har været begrænset og betydeligt under niveauet i samme periode 2007/2008. Mange kunder har ikke kunnet finansiere planlagte projekter enten på grund af forhøjede finansieringsomkostninger eller egentlig kapitalmangel«, skriver Vestas.

Vindmøllegiganten hæfter sig ved, at man har ansat tusindvis af nye medarbejdere i Nordeuropa de seneste år, og at der ganske enkelt ikke er behov for dem på grund af krisen.

Laver aktieudvidelse

Trods de kontante sparetiltag fastholder Vestas stik imod analytikernes forhåndsbud forventningerne til 2009, hvor målet er at øge omsætningen med 20 procent til 7,2 milliarder euro og høste en overskudsgrad på 11-13 procent.

For at sikre, at der er nok penge til at håndtere krisen, bebuder Vestas samtidig en aktieudvidelse på op til 10 procent.

»Formålet med udvidelsen er at styrke Vestas’ kapitalberedskab yderligere, specielt så Vestas hurtigt og effektivt kan udnytte de muligheder, kreditkrisen skaber«, hedder det i kvartalsmeddelelsen fra Ditlev Engel.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden