Wonderful Copenhagen burde invitere svenske mænd - som den glade herre på billedet - til at se på dansk keramik, mener svensk etik-råd.
Foto: JENS DRESLING

Wonderful Copenhagen burde invitere svenske mænd - som den glade herre på billedet - til at se på dansk keramik, mener svensk etik-råd.

Økonomi

Københavnsk turistannonce støder Sverige

Wonderful Copenhagen reklamerer med, at mor og datter kan se på keramik og kunsthåndværk, mens far og søn kan tage på herretur. Det vil svenskerne ikke have.

Økonomi

Det er nedværdigende for svenskerne, når Wonderful Copenhagen reklamerer for Orlogsmuseet.

Den københavnske turistorganisation er kommet i skudlinjen på den anden side af vandet, fordi den i en annonce foreslår de svenske besøgende, at far og søn kan tage på besøg på det danske flådemuseum, mens mor og datter shopper og besøger caféer.

Det er kønsstereotypt, mener ERK, Det etiske Råd mod Kønsdiskriminerende Reklamer.

Forslag til dagstur
De hæfter sig blandt andet ved, at Wonderful Copenhagen opfordrer til at benytte besøget i den danske hovedstad til en herretur for fædre og sønner med besøg på Planetariet, Christiansborgs Slots ruiner eller museums-undervandsbåden på Holmen. Det sker under overskriften »København for store og små drenge«.

Imens kan mor og datter muntre sig med at kigge på butikker, keramik og kunsthåndværk, foreslås det i turistannoncen.

Det er for stærk kost for det etiske råd, som konkluderer, at reklamen er nedværdigende for både mænd og kvinder.

»Den skabelonisering, som kommer til udtryk, cementerer et utidigt syn på kønsrollerne«, hedder det i en udtalelse fra rådet, som den svenske reklameombudsmand også refererer. Rådet beklager, at den danske annonce er lavet uden hensyn til socialt ansvar.

Ordet »kønskonservativ« nævnes i dommen over den københavnske markedsføring, der stemples som diskriminerende.

Annoncen afsluttes med en opfordring til, at familien ender dagen med en saftig, hjemmelavet hamburger. Den opfordring støder ikke på den anden side af Øresund.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden