0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bagger erkender svindel i retten

195 dage efter Stein Bagger forsvandt under en rejse i Dubai har han for første gang talt om den storstilede svindelsag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel
Foto: Philip Ytournel

Politikens tegner Philip Ytournel er på plads i retten, hvorfra han dagen i gennem vil tegne fra sagen.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det erkender jeg«.

Sådan sagde Stein Bagger ved retsmødets begyndelse på spørgsmålet om, hvordan han forholder sig til anklagerne.

Danmarks mest omtalte mand i 2009 var mødt op i koksgråt jakkesæt og lyseblå skjorte uden slips.

Han var smilende og svarede beredvilligt på anklager vicestatsadvokat Per Justesens spørgsmål om de mange falske dokumenter, der var en del af hans storstilede leasingkarrusel.

LÆS: Få overblik over århundredets største svindelsag

Har tidligere erkendt
Ved hjælp af en række – ofte fiktive – selskaber lykkedes det Stein Bagger på få år at pumpe IT Factorys omsætning op til en milliard kroner om året, selv om selskabet overvejende solgte varm luft.

En række danske og udenlandske banker og leasingselskaber lånte Stein Bagger store millionbeløb, som blev brugt til at holde karrusellen i gang med løbende tilbagebetalinger samtidig med, at Stein Bagger trak store beløb ud til sig selv og et liv med dyre biler, både og kunst.

Stein Bagger har tidligere over for politiet erkendt at have svindlet for i alt 831 millioner kroner. Derfor kører sagen i retten som en tilståelsessag uden et egentligt anklageskrift og vidneafhøringer.

Leasingaftaler var »varm luft«

Anklager Per Justesen fra Bagmandspolitiet tog fra retsmødets begyndelse hul på en slavisk gennemgang af de i alt 61 forhold, hvor Bagger har begået dokumentfalsk og bedrageri ved hjælp af falske underskrifter og fiktive selskaber og varer, som blev faktureret og brugt til at dække over svindelnummeret.

Stein Bagger erkendte i retten, at der mest af alt var tale om varm luft:

»De er ikke mere værd, end det papir, de står på. De er ikke-eksisterende«, sagde han om en af de mange falske leasingaftaler.