Ignoreret. Selv om Tine Aurvig-Huggenberger stod klar for at give hånd, blev hun ignoreret af Hans Jensen. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Borberg

Ignoreret. Selv om Tine Aurvig-Huggenberger stod klar for at give hånd, blev hun ignoreret af Hans Jensen. (Arkivfoto)

Økonomi

Iskold luft i retten mellem LO's tidligere topfolk

Tidligere LO-formand undgik at hilse på sin mangeårige næstformand Tine Aurvig.

Økonomi

Der var iskold luft mellem LO's tidligere top, da den mangeårige formand Hans Jensen i dag indtog vidneskranken i Københavns Byret i sagen om Tine Aurvig-Huggenbergers krav om millionpension.

Mens Hans Jensen gav hånd til flere af de fremmødte, undgik han bevidst Tine Aurvig-Huggenberger, der ellers stod klar til at hilse på.

Der var da heller ingen hjælp at hente fra Hans Jensen, som LO's tidligere næstformand kørte parløb med fra 1996 til 2007.

46-årige Tine Aurvig, som forlod LO efter nederlaget til Harald Børsting ved formandsvalget i 2007, mener, at hun har ret til pension efter den såkaldte tilsagnsordning. Det betyder, at man efter 20 år i LO har ret til en pension på 2/3-dele af lønnen, hvis man har været i fagbevægelsen i mindst 20 år.

Men det krav er for langt ude, da det aldrig har været hensigten med ordningen, understregede Hans Jensen.

»Reglen blev lavet, da det var gamle mænd, som sad i LO's bestyrelse. Derfor har der aldrig været tvivl om, at man skulle gå af på pension for at kunne få tilsagnspensionen«, sagde han.

Hans Jensen: Hun var bange for valgnederlag Hans Jensen forklarede også, at Tine Aurvig-Huggenberger allerede før formandsvalget ved flere lejligheder bragte sit krav på banen.

Selv om han ikke var enig, tilbød han hende at bringe spørgsmålet op på et møde i LO's hovedbestyrelse, hvis Aurvig-Huggenberger insisterede på sit krav. Men det gjorde hun ikke, fortalte Hans Jensen.

»Jeg tror, Tine var bange for, at det ville svække hende i valgkampen om formandsposten«, sagde Hans Jensen.

Aurvig modsagt af endnu en tidligere LO-formand

Også LO's formand fra 1987 til 1996, Finn Thorgrimson, var indkaldt som vidne.

Han forklarede som Hans Jensen, at 2/3-dele ordningen efter hans opfattelse kun gælder, hvis man bliver i LO, indtil man er 62 år.

Dermed lagde de to tidligere LO-chefer sig helt på linje med den nuværende formand Harald Børsting, som tirsdag var i vidneskranken.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce