Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overskud. JP/Politikens Hus fik overskud i 2009, men det skal være væsenligt højere i 2010, siger administrerende direktør Lars Munch.
Foto: Finn Frandsen

Overskud. JP/Politikens Hus fik overskud i 2009, men det skal være væsenligt højere i 2010, siger administrerende direktør Lars Munch.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

JP/Politikens Hus slap godt fra 2009

Trods stigende omkostninger og finanskrise kan JP/Politikens Hus præsentere et overskud på 70 millioner kroner for 2009.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

JP/Politikens Hus tjente sidste år 239 millioner kroner mere, end koncernen trak hjem i 2008.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, som blev offentliggjort i dag.

70 millioner kroner vil ikke være nok i et normalt år. Vi skal tjene flere penge, og det kommer vi også til 2010

Koncernen, der blandt andet udgiver Morgenavisen Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet, kom ud af 2009 med et positivt resultat på 70 millioner kroner før skat, og det er ifølge bestyrelsen et ganske tilfredsstillende resultat i lyset af årets begivenheder.

»Der er ingen grund til at være utilfreds set i betragtning af den lave konjunktur og alle de store ekstraomkostninger, som året bød på«, siger administrerende direktør Lars Munch til politiken.dk.

70 millioner er normalt ikke nok

Den omtalte lavkonjunktur har for JP/Politikens Hus betydet en tilbagegang i omsætningen på otte procent i forhold til året før, og derudover har koncernen brugt en del midler på at øge sikkerheden for medarbejderne, siger Lars Munch.

Sikkerhedsforbedringerne samt diverse omstruktureringer i forbindelse med blandt andet trykkeristrukturen i koncernen har kostet i omegnen af 50 millioner kroner, og det er i lyset af disse investeringer, at direktøren er tilfreds med årets resultat.

»For det er da klart, at 70 millioner kroner ikke vil være nok i et normalt år. Men vi har haft nogle helt særlige udgifter i 2009, som ikke gentager sig. Vi skal tjene flere penge, og det kommer vi også til 2010«, siger Lars Munch til politiken.dk.

Fremgang på nettet

Ved udgangen af 2009 var Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken landets to største morgenaviser og Ekstra Bladet den største formiddagsavis.

Selv om alle tre led af faldende annonceindtægter i 2009, endte bladene med overskud, ligesom avisernes digitale udgivelser som pol.dk, jp.dk og eb.dk også har givet større omsætning end foregående år.

Sidstnævnte er fortsat den største medieejede digitale udgivelse i Danmark målt på besøg.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden