AFSKED. Flemming Østergaard stopper snart som bestyrelsesformand for Parken.
Foto: Martin Bubandt

AFSKED. Flemming Østergaard stopper snart som bestyrelsesformand for Parken.

Økonomi

Genoplev Don Ø's gyldne øjeblikke

Politiken.dk har samlet de bedste citater fra Parkens bestyrelsesformand.

Økonomi

Han har altid delt vandene.

Enten elsker man Flemming Østergaard eller også hader man ham som pesten.

LÆS ARTIKEL

Uanset holdningen til Parkens bestyrelsesformand, har Flemming Østergaard altid været mand for enskarp replik eller et opsigtsvækkende optrin - som da han ankom til et opgør mod FC Midtjylland i traktor for at understrege kampen bondske rammer.

SKRIV

Til april stopper han som bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment. Her følger et udpluk af Flemming Østergaard mange gyldne citater.

Om velgørenhed
»Jeg vil ikke udelukke, at jeg kunne finde på at tage et år fri og arbejde for en velgørende organisation. Der er så meget elendighed«. (Euroman, september 2002)

Om at sidde i TV 2’s bestyrelse
»Jeg bliver tilbudt bestyrelsesposter i ind- og udland hver eneste uge. Du kan kalde det højrøvet, at jeg siger det, men jeg er sådan set ligeglad«. (Journalisten, 30. maj 2007)

Om penge
»Jeg ville være økonomisk uafhængig, inden jeg var 30 år, så min familie kunne leve uden mig. Det blev jeg. I dag tænker jeg ikke på penge. Min frihed bruger jeg til at sige lige, hvad jeg mener. Og jeg gider ikke spilde min tid på folk, der laver bull-shit«. (Journalisten, 30. maj 2007)

Om konflikter
»Jeg er stenhård ved møder. Det er jeg for helhedens skyld. Folk, der er intrigante; folk, der ikke face to face tager konflikterne, de ryger ud. Det ved alle i det her hus. Det er acceptabelt at lave fejl, men hvis folk undergraver det, vi laver, så går det helt galt«. (Journalisten, 30. maj 2007)

Om journalister og deres artikler
»Jeg har rejst med journalister, der har været så fulde, at man næsten skammede sig over at være i selskab med dem. Journalister, som har bøjet sig ned efter bilag for at få dem med hjem, og jeg må altså indrømme, at det så er lidt svært, hvis man otte dage efter læser, at de har skrevet om moral og alt sådan noget. Jeg må sige, at tre fjerdedele af alt det, der er skrevet om personen Flemming Østergaard, kender jeg ikke selv«. (Euroman, september 2002)

Om fans
»Fra dag ét gjorde jeg gældende, at de allervigtigste kunder, vi har, er vores fans. Jeg vader min store fede røv over til fansene hver eneste gang efter kampen. Ikke for at spille smart, men for at fortælle dem, at jeg respekterer dem«. (Euroman, september 2007)

Om tilnavnet Don Ø
»Det optrådte første gang på Sidelinien, der er F.C. Københavns Fanclubs debatforum på internettet. Jeg brød mig absolut ikke om det. Jeg synes, at det har sådan en klang af noget mafia-agtigt over sig. Efter måneders irritation fortalte jeg min gode ven og forretningsforbindelse fra Miami, Don Moore, om vores navnefællesskab, men hans eneste reaktion var et uforstående smil over min indignation. Og så tog jeg navnet til mig«. (Bogen ’Don Ø’, 2003)

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Om principper
»Jeg efterlever et lidt gammeldags princip om at betale kontant. Så har jeg det i øvrigt sådan, at jeg er bedøvende ligeglad med, hvad andre tænker om, hvor jeg bor, hvordan jeg står og går, og hvad jeg kører rundt i«. (Bogen ’Don Ø’, 2003)

Om hustruen Inge
»Hun vil heller aldrig køre i mine blærerøvsbiler, for hun bryder sig ikke om, at folk skal se hende fise rundt i sådan en. Inge cykler eller kører i sin egen bil. Og hvis vi f.eks. skal noget fredag aften i København, og jeg beder Brian (chaufføren, red.) om at hente Inge, så ringer hun til ham og siger: 'Det behøver du ikke', og så tager hun toget ind. Altså dér er hun helt forbudt for børn«. (Bogen ’Don Ø’, 2003)

Om ære
»Jeg har altid været anfører, både i skolen og i idrætsforeningen. Den største ære, der er overgået mig i mit liv, var, da jeg blev kåret som skolens bedste kammerat efter realeksamen. Det glemmer jeg aldrig«. (Børsen, 29. februar 2008)

Om viljestyrke
»1. maj 1986 blev jeg kørt ned af en bil. Jeg havnede i en kørestol og fik at vide, at jeg nok måtte tilbringe resten af min tid i den eller med krykker. Da var jeg i en kort periode sendt til tælling. Men jeg ansatte hurtigt en fysioterapeut og trænede seks timer hver dag. Otte måneder efter kunne jeg gå igen«. (Børsen, 29. februar 2008)

Om at være et tudefjæs
»For nylig så jeg en af de gamle Lassie-film med Elisabeth Taylor sammen med mine tre børnebørn. Det var en af de der sort/hvide film, der er blevet lagt farver på. Et sted blev Lassie kørt over af en bil, og så spurgte en af ungerne: »Hvorfor græder du, farfar?«. Jeg kunne ikke svare, så det gjorde min kone, hvorpå hun sagde til mig: 'Du vil være en lækkerbisken for en psykolog'«. (Politiken, 20. marts 2005)

Om livssyn
»Jeg har det livssyn, at man skal være et fæ. F for flittig. Æ for ærlig. Hvis man overholder det som menneske, kan det aldrig gå helt galt«. (Børsen, 29. februar 2008)

Om skattetrykket
»Uanset hvordan, man vender og drejer det, så tager man initiativet væk fra folk med et højt skattetryk. Hvis man får lavet et andet skattesystem, så tror jeg, man kan få arbejdsglæden tilbage hos mange. Det skal være en fornøjelse at arbejde og tjene nogle penge«. (Information, 22. juni 2005)

Om en eventuelt politisk karriere
»Som en minister sagde til mig: 'Du har sikkert ret Flemming - hvorfor stiller du ikke op til næste valg?' Og der er vi jo ramt lige i ... altså vi gør det jo ikke. Vi kan sagtens sidde og kloge os. Jeg tror godt, jeg kunne tage et ministerium, og så skulle jeg fandeme få det til at køre. Det ville være piece of cake. Men jeg har ikke tænkt mig at gå gennem det system«. (Information, 22. juni 2005)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Om fodbold

»Der er et paradoks i den moderne livsstil, som fodbolden kan udnytte. For mens vi er blevet materielt rigere og rigere, føler folk sig mere og mere travle og stressede. Derfor er der et stort behov for og råd til at benytte sig af gode tilbud om underholdning og afstresning. Her er sport den oplagte måde at få et ugentlig adrenalinkick på. I Europa er det især fodbold, der har og kan forstærke den rolle, fordi vi af historiske grunde har flest traditioner forbundet med den sportsgren«. (Politiken, 20. marts 2005)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce