0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bagmandspolitiet anker Carl Bro-dom

Tre tidligere Carl Bro-direktører er blevet frifundet for bestikkelse og mandatsvig. Nu anker Bagmandspolitiet afgørelsen til landsretten.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Selv om tre tidligere chefer i entreprenørfirmaet Carl bro her til morgen blev pure frifundet for bestikkelse og mandatsvig ved retten i Vejle, er sagen ikke slut.

Bagmandspolitiets chef Henning Thiessen siger, at sagen bliver anket til landsretten.

»Den dom bliver vi nødt til at anke, det har jeg allerede besluttet«, siger Henning Thiessen.

Pure frifundet
De tre tidligere ledende medarbejdere blev pure frifundet for bestikkelse og mandatsvig til to millioner kroner af Kriminalretten i Vejle.

De var tiltalt for at have smurt tyske forbindelser, således at den rådgivende ingeniørkoncern Carl Bro kunne få byggeprojekter i hus.

Domsmandsretten satte ikke spørgsmålstegn ved, at de to millioner kroner blev trukket ud af selskabet, men lagde vægt på, at ledelsen i Carl Bro selv mente, at projekterne i Tyskland var af så stor betydning for koncernens økonomi, at det kunne blive nødvendigt at betale »særlige konsulenthonorarer« for at få kontrakterne.

Lukrative byggeprojekter
Retten lagde desuden vægt på de tiltaltes forklaring, om at de havde fået grønt lys fra ledelsen til deres dispositioner. De tre tiltalte var ansat i et datterselskab under Carl Bro-koncernen.

De to millioner blev indbetalt til et fiktivt firma i Schweiz, hvorfra de igen blev udbetalt til de tre medarbejdere.

De lukrative byggeprojekter blev gennemført og stod på i fem år.

»Alle kendte betingelsen. Det er derfor påfaldende, at ingen i dette tidsrum interesserede sig for, om der blev betalt honorarer«, sagde dommer Bjarne Habersaat ved domsafsigelsen.

Selskab i Schweiz
Dommen retter nu søgelyset mod Carl Bros topledelse, der i retten forklarede, at de ikke kendte noget til udbetalingen af bestikkelse.

Den forklaring fejer retten af bordet:

»Retten finder, at de tiltalte med rimelighed kan have fået den opfattelse, at ledelsen havde givet grønt lys for deres dispositioner. Herunder at der blev oprettet et selskab i Schweiz, hvis eneste funktion var at fremskaffe bilag for udgifterne til honorarerne«, hedder det i dommen.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere