0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem tidligere topfolk i NEG Micon frifundet

Det var »nødvendigt og hensigtsmæssigt«, at topledelsen i NEG Micon videregav insiderviden til bl.a. banker. Retten i Randers frifinder de tiltalte i sagen.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De fem tidligere topfolk i vindmøllekoncernen NEG Micon er blevet pure frifundet for at have overtrådt loven om misbrug af insiderviden.

Retten i Randers finder, at det var i selskabets interesse, at de to bankforbindelser Nordea og HSH Nordbank samt Lønmodtagernes Dyrtidsfond fik besked om en forestående nedjustering, før meddelelsen blev sendt til Københavns Fondsbørs og blev offentliggjort.

Telefoneren glødede
Oplysningerne gik ud på, at NEG Micon blev nødt til at nedjustere forventningerne til 2002 fra 350 millioner kroner til 200-225 millioner. En oplysning, der blev sendt til fondsbørsen den 23. januar 2003.

Men i timerne inden glødede telefonerne i vindmøllekoncernens hovedkontor i Randers, hvor den daværende topledelse informerede bankforbindelser og storaktionærer om, at man kunne se, at resultatet for året før ikke blev nær så godt som ventet.

Dommeren i sagen, Astrid Lohmann Knudsen, påpeger, at oplysningerne havde karakter af intern viden.

Men at videgivelsen var »sagligt begrundet i selskabets interesse, og at der efter omstændighederne bestod et reelt informationsbehov, hvorfor videregivelsen af den interne viden må anses for at have været nødvendig og hensigtsmæssig«, hedder det i dommen.

Statsadvokat overvejer at anke
Det var Statsadvokaturen for særlig Økonomisk Kriminalitet, der lagde sag an mod de fem tidligere topchefer i NEG Micon.

Og vicestatsadvokat Jens Madsen sidder nu og nærlæser dommen, som han skal have vendt med sine chefer, inden det besluttes, om frifindelsen skal ankes.

»Finanstilsynet rejste sagen på grundlag af en redegørelse fra NEG Micon, hvoraf det fremgår, at man havde valgt at videregive oplysningerne, da man var bange for negativ presseomtale. Og nærlæser man dommen, kan man se, at der er taget afstand fra den forklaring«, siger Jens Madsen.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere