0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vi går i netbanken i arbejdstiden

Netbanken besøges ikke som forventet især efter aftensmaden. De højeste besøgstal er om morgenen. Lige efter de fleste af os er mødt på arbejde. Det viser en ny gennemgang af tallene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Borberg Thomas
Foto: Borberg Thomas

Arbejdstid foran computeren bruges også til besøg i netbanken. De fleste besøger netbanken lige efter kl. 9 om morgenen. - Foto: Thomas Borberg

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gennem myldretidstrafikken, ind på jobbet, tænd for computeren. NU skal der arbejdes.

Eller rettere sagt - før arbejdet for alvor kalder skal netbanken lige besøges. Saldoen tjekkes. Et skyldigt beløb overføres.

Danskerne besøger ikke som forventet primært den elektroniske udgave af banken om aftenen efter ungerne er lagt i seng. I stedet har vi droppet endnu en personlig aktivitet ind i arbejdsdagen. Det viser en gennemgang af besøgstallene i landets netbanken.

De har allerflest gennem de elektroniske døre lige efter kl. ni om morgenen. Lige på det tidspunkt, hvor mange af os netop er mødt på arbejdet.

Frokosten vigtigere end netbanken
Også om eftermiddagen omkring 16.30 er der tryk på i banken. Mange afslutter derfor formentlig arbejdsdagen med et privatbankbesøg. Derimod styrtdykker antallet af netbankbesøg omkring kl. 12, hvor frokosten kalder, viser gennemgangen.

Hos landets næststørste arbejdsgiverforening, Handel- Transport og Serviceerhvervene (HTS), er man ikke stødt på klager over netbankbesøg på jobbet. Ligesom arbejdsgiverforeningen finder tendensen naturlig.

Flydende grænse
»Udviklingen går den vej, at der bliver mere flydende grænser mellem arbejdsliv og privatliv. Derfor opfordrer vi virksomhederne til at lave nogle klare IT-regler, men de bør ikke være så strikse, at du ikke kan forvente, at nogen overholder dem«, siger Katia K. Østergaard, direktør i HTS til Berlingske Tidende.

Tidligere undersøgelser har vist, at privat e-mailskrivning, e-shopping og netsurfing i et vist omfang også foregår i arbejdstiden.

2,1 mio. danskere har ifølge Finansrådet en netbanksaftale.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere