0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gabestok på nettet bugner med nye firmanavne

Danske firmaer, der nægter at følge afgørelser fra Forbrugerklagenævnet, bliver offentliggjort på nettet. 20 nye firmaer, bl.a. Midt Data og Biva, er netop sat i gabestokken. Listen har aldrig bugnet af flere navne end nu.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Små og store, kendte og ukendte firmanavne blander sig mellem hinanden.

Fælles for dem alle er, at firmaet alle har haft så store uenigheder med en kunde om et køb, at kunden til sidst har klaget til Forbrugerklagenævnet. Her har kunden fået ret - og butikken fået besked på at betale den sum, sagen handler om, plus renter.

Hvorefter absolut intet er sket - udover at firmaet har modtaget en ny strøm af breve fra forbrugermyndighederne. Sidste skridt er derfor, at firmanavnet offentliggøres sammen med oplysninger om klagen, på den såkaldte Firmatjek-liste.

Tjeksted for potentielle kunder
Et register over firmaer, der ikke efterlever en forbrugerafgørelser, hedder det med pæne ord. En gabestok på nettet, hvor potentielle kunder kan kigge sig for inden indkøbet, kunne listen også kaldes.

Firmatjeklisten har aldrig været længere, end den er i øjeblikket, hvor 20 nye firmanavne netop er lagt på. Listen inkluderer blandt andet Midt Data, der er pålagt at betale en kunde 8.000 kr. tilbage efter, at en kundes computer blev sendt til reparation flere gange i løbet af kortere tid.

Udsalgsmøbler
Også møbelfirmaet Biva er på listen. De har også valgt ikke at efterleve Forbrugerklagenævnets afgørelse i en sag om havemøbler, der mod aftale røg på udsalg kort efter, at en kunde havde købt dem til fuld pris. Efter at være blevet lovet, at møblerne ikke ville falde drastisk i løbet af kommende tre-fire uger. Det gjorde de alligevel.

Firmaer, der efter offentliggørelsen vælger alligevel at betale, bliver igen slettet af Firmatjek-listen. Alle firmaer bliver slettet et år efter offentliggørelsen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere