0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AF-ansatte er 'ikke vant til' henvendelser fra virksomheder

De ansatte på arbejdsformidlingerne er ganske enkelt ikke vant til at få den slags henvendelser, lyder det fra formanden for de AF-ansattes klub, efter det er blevet afsløret, at 23 ud af 24 afdelinger sagde ja til at skaffe en virksomhed hvid arbejdskraft.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Formanden for landsklubben for de ansatte på arbejdsformidlingerne Sven Andersen siger, at det er 'helt uacceptabelt', at det som afsløret af TV2 er muligt at bestille dansk arbejdskraft hos AF.

'Ualmindelig situation'
Men landsformanden siger samtidig, at de ansatte blev sat i en situationen, de ikke har 'rutine' i at håndtere.

»Det er ikke almindeligt, at arbejdsgivere kontakter AF og beder om dansk arbejdskraft. Derfor er medarbejderne ikke vant til at håndtere sådan en situation og reagerer ikke på rygmarven«, siger Sven Andersen til SiD's hjemmeside.

'Problemet eksisterer ikke'
Et lignende indslag på tv-kanalen i 2001 gav det samme resultat: Virksomheden kan bestille hvid arbejdskraft hos AF. Men Sven Andersen siger, at diskussionen i nogen udstrækning er skabt af tv-stationen. Han henviser til, at en intern undersøgelse for fire år siden viste, at 'problemet stort set ikke eksisterer'.

»Det er utroligt sjældent, faktisk, at en arbejdsgiver beder om dansk arbejdskraft«, siger Sven Andersen fra AF-personalets landsklub.

Han mener, konsekvenserne af sagen bør være begrænsede for medarbejderne, og at fyringer ikke bør komme på tale. Han mener, at man kan nøjes med at sikre, at alle medlemmer kender loven om diskrimination og på rygraden vil vide at afvise den type anmodninger.

Presset af produktionskrav
Formand i arbejdsløshedskassernes paraplyorganisation AK-Samvirke, Morten Kaspersen, er også gået i brechen for medarbejderne.

»Man skal holde sig for øje, at de ansatte hos AF i dag er presset hårdt på målkrav og krav om produktion. Og derfor skal man også have forståelse for, at en arbejdsgiver kan lægge pres på en AF-ansat«, siger Morten Kaspersen til Ritzau.

Han understreger, at det er vigtigt at holde sig for øje, at det er arbejdsgiveren, som starter ulovlighederne.
»Ulovlighederne starter jo i det øjeblik, en arbejdsgiver henvender sig og efterspørger en sortering af de ledige«, siger Morten Kaspersen.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere