0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

EU godkendte dansk CO2-plan

Regeringen har fået EU's godkendelse af de CO2-kvoter, der er tildelt kraftværker og virksomheder. Miljøministeren er glad. Det er de grønne organisationer ikke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

EU's miljøkommissær, Margot Wallström, efter Kommissionens møde i Bruxelles. - Foto: AP

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danmark fik onsdag godkendt sin nationale plan for handel med CO2-kvoter fra nytår og frem til 2007 af EU-Kommissionen.

Samtidig fik også Sverige, Holland, Irland og Slovenien grønt lys. Derfor kan deres virksomheder i energisektoren og -industrien handle med kvoter, som skal sikre mindre udledning af drivhusgasser, så EU overholder Kyoto-aftalen om at forebygge klimaændringer.

Det oplyser EU's miljøkommissær, Margot Wallström, efter Kommissionens møde i Bruxelles.

Flere lande skal ændre planer efter sommerferien
Den bad Tyskland, Østrig og Storbritannien ændre deres nationale planer inden september, når EU-Kommissionen kommer tilbage fra sommerferien.

Det sker især for at forhindre, at medlemslandene kan overdrage ubrugte kvotetilladelser fra nogle virksomheder til andre virksomheder.

Tilfreds miljøminister
»Planen bringer os på rette vej til at opfylde målene i Kyoto-aftalen. Og da kvoteloven også gennemføres i de øvrige EU-lande, vil danske virksomheder ikke få forringet konkurrenceevnen. Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at dette kun er første skridt på vejen, for der venter et langt og sejt træk forude med at begrænse CO2-udslippet«, siger miljøminister Hans Christian Schmidt.

EU har undret sig meget direkte over, hvorfor den danske regering har givet kraftværker, industri og olieselskaber flere CO2-kvoter for årene 2005-07, end de har brug for til at dække deres aktuelle udledninger. Først fra 2008 vil det danske udslip falde dramatisk, men EU-kommissionen mener ikke, at Danmark har gjort rede for, hvordan det skal ske.

Grønne organisationer som WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace og Det Økologiske Råd har kritiseret den danske regering for at være alt for gavmild med CO2-kvoterne og har i et brev til Margot Wallström forgæves advaret Kommissionen mod at sige ja til de danske kvoter.