Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den skjulte omkostning kommer bag på selv professionelle, der arbejder med pensionsrådgivning. - Foto: Thomas Borberg
Foto: Borberg Thomas

Den skjulte omkostning kommer bag på selv professionelle, der arbejder med pensionsrådgivning. - Foto: Thomas Borberg

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skjult gebyr på pension

Næsten alle pensionskunder betaler et skjult gebyr til deres selskab uden at vide det. Hos Danica betaler kunder med en opsparing på 500.000 kroner omkring 3.000 kroner i ekstra gebyr. Nu skal det være slut med hemmelighedskræmmeriet.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danske pensionskunder har gennem årene betalt et klækkeligt gebyr til deres pensionsselskab, uden at selskabet har gjort opmærksom på den skjulte omkostning.

Det erkender både brancheorganisationen Forsikring & Pension og landets største kommercielle pensionsselskab, Danica Pension.

Rammer almindelige kunder
Det skjulte gebyr rammer de kunder, som sparer op i en helt traditionel rentegaranteret pensionsordning, hvilket vil sige tæt på 100 procent af alle pensionskunder.

»Det er en udbredt opfattelse, at den eneste udgift, man betaler i en traditionel pensionsordning, er en procentdel af de løbende indbetalinger. Men det er ikke det fulde billede«, erkender underdirektør i Danica Pension Henrik Engmark.

Omkostningen tages fra kundens afkast
Ud over det kendte gebyr betaler kunder med traditionelle ordninger nemlig en procentdel af den samlede opsparing i et såkaldt driftsherretillæg. Omkostningen bliver taget af kundens afkast, uden at det fremgår af den årlige opgørelse.

I Danica Pension udgør den skjulte omkostning 0,6 procent af det opsparede beløb. Ved en opsparing på 500.000 kroner skal der altså lægges 3.000 kroner oven i de 3-11 procent om året, som private kunder i forvejen betaler i omkostninger af den løbende indbetaling.

Gebyr overrasker professionelle
Den skjulte omkostning kommer bag på selv professionelle, der arbejder med pensionsrådgivning.

»Det er første gang, jeg hører om en sådan omkostning. Det er fuldstændig uhyrligt. Alle omkostninger bør være fuldkommen synlige«, siger direktør i Finanshuset i Fredensborg Kim Valentin.

Men om kort tid er det også slut med hemmelighedskræmmeriet. Fra midten af maj vil det være muligt at gå ind på Finanstilsynets hjemmeside og studere, hvor meget de enkelte pensionsselskaber på forhånd snupper af ens opsparing.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden