0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Masser af fejl på selvangivelserne

Selvangivelsen lander i entréen hos mange i disse dage. Men flere tusinde danskere behøver ikke stole på indholdet. Selvangivelsen er i år ramt af talrige tekniske fejl, og mange borgere vil derfor modtage endnu et brev fra skattefar i løbet af nogle dage.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En halv snes tusind fynske skatteydere skal ikke glæde sig for tidligt, hvis de har fået penge tilbage i skat.

Situationen kan være helt anderledes på mandag eller tirsdag. 8.000 fynboer har i de seneste dage fået tilsendt selvangivelser og eventuelt årsopgørelser med forkerte oplysninger.

»Der er sket en teknisk fejl, så der er kommet forkerte oplysninger på selvangivelserne. Det er ikke muligt for skatteyderne at identificere de forkerte oplysninger på deres selvangivelser. Det bliver altså ikke muligt at se, hvad naboen tjener«, siger direktør Markus Bjørn Kraft fra it-virksomheden CSC, som er leverandør til Told & Skat. Det er side to i selvangivelsen, der indeholder oplysninger fra andre skatteydere i op mod 8.000 tilfælde.

Ny selvangivelse på vej
Borgerne kan nemt selv tjekke, om de har fået forkerte selvangivelser og årsopgørelser ved at sammenligne tallene på selvangivelse og årsopgørelse med tallene, som lønmodtagere har fået fra arbejdsgivere, banker, realkreditinstitutter og fagforeninger.

»De skatteydere, som har fået en forkert selvangivelse, får under alle omstændigheder en ny senest på tirsdag. Og jeg tror, at de fleste har den mandag«, siger Markus Bjørn Kraft.

Hædersgaver
Andre steder i landet har nogle skatteydere fejlagtigt fået skrevet hædersgaver på 25.000 kroner på selvangivelsen under punkt 39. Det er sket for borgere syd for København i Greve og Solrød. Den fejlagtige hædersgave kan blot slettes på selvangivelsen - telefonisk eller via internettet.

Lidt længere vestpå har nogle borgerne i syv kommuner - Roskilde, Lejre, Hvalsø, Bramsnæs, Skovbo, Ramsø og Gundsø - fået selvangivelser med forkert kommunenavn på. Det er ikke, fordi der er taget forskud på sammenlægninger af kommuner i det midtsjællandske, men fejlen skal findes i et fælles kommunalt selskab, der samarbejder om skat. Told & Skat understreger, at det udelukkende er kommunens navn, der er forkert, mens skatteberegningen og de personlige oplysninger er i orden.

Rigtige tal på vej
Told & Skat beklager fejlen, men gør opmærksom på, at der bliver udskrevet 4,5 millioner selvangivelser, så det er svært at undgå fejl.

»Vi er naturligvis altid kede af fejl, men det er ikke fejl, som betyder, at borgerne kommer til at betale en forkert skat. Fynboerne får en ny selvangivelse, hvilket betyder et par dages forsinkelse«, siger Steffen Normann Hansen, der er underdirektør i Told & Skat, til Ritzau. Han oplyser, at der bliver indhentet 85 millioner individuelle oplysninger fra blandt andre arbejdsgivere, sociale myndigheder, banker og kredit- foreninger.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere