Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Få erstatning efter en bilulykke - eller slip for regningen hos advokaten. - Arkivfoto: Thomas Borberg.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokater tilbyder risikofri hjælp

Ved at lokke mulige klienter med kæmpe erstatninger går et nystartet dansk advokatfirma helt nye veje for at kapre kunder, der er kommet til skade ved trafik- eller arbejdsulykker.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Med aggressive annoncer i aviser og på internettet tilbyder Erstatningsadvokaterne at repræsentere skadelidte på salærvilkår, som betyder, at der reelt kun skal betales, hvis sagen bliver vundet.

»Vi synes, at alle, uanset økonomisk formåen, skal have mulighed for at få højt specialiseret advokatbistand. Vi indgår derfor salæraftaler, der indebærer, at vi tilbyder 'Ingen erstatning, ingen regning', selv om vi så af og til må arbejde gratis. Det er et offer, vi gerne bringer for at skabe reel lighed for loven«, siger Britha Bunk, en af tre partnere i Erstatningsadvokaterne.

Britha Bunk afviser, at der indgås aftaler, hvor firmaet snupper en procentdel af en eventuel erstatningssum.

»Det hverken kan eller må vi gøre«, siger hun.

Erstatningsadvokaternes salær ligger på op til 1.600 kroner i timen, hvilket ikke er i den dyre ende i advokatbranchen.

Advokatformand: Pågående koncept
Formanden for landets 4.000 advokater, Sys Rovsing Koch, betegner Erstatningsadvokaternes markedsføring som »meget aggressiv«. Hun mener dog ikke, at salæraftalerne er i strid med Advokatsamfundets etiske regler.

»Der er tale om et meget pågående koncept, som jeg ikke kan mindes at have set mage til før. Umiddelbart er der ikke nogen problemer med firmaet, men personlig opfatter jeg det som lidt grænseoverskridende. Jeg er måske også lidt bange for glidebaneeffekten: Bliver det næste skridt amerikanske tilstande, hvor man skaber sager, der egentlig ikke er sager, og som kun pådrager folk ekstraomkostninger«, siger Sys Rovsing Koch, der forventer, at Advokatsamfundet skal diskutere Erstatningadvokaternes facon.

Det et år gamle firma, der netop har udvidet med et kontor i København, vandt for nylig sin hidtil største sejr - i en sag om en piskesmældsskade. Sagen kostede Topdanmark 5,5 mio.kr.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden