0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mistillid til ledelse i FOA

En fejl under overenskomstforhandlingerne for FOAs plejepersonale kostede medlemmerne nedgang i lønnen. Sektorformanden har fået et mistillidsvotum. Selv om hun har beklaget fejlen. Plejesektoren er nu reelt uden ledelse.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En regulær bommert, begået under de seneste overenskomstforhandlinger, har kastet plejepersonalet i Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) ud i en regulær ledelseskrise.

Sektor uden ledelse
På et ekstraordinært sektormøde i FOA's social- og sundhedssektor blev sektorformand, Lene B. Hansen, mødt med et mistillidsvotum. Det fik efterfølgende sektorens næstformand, Jens Folkersen, og alle de øvrige otte sektorbestyrelsesmedlemmer til at stille deres mandater til rådighed, så lige nu er sektoren uden ledelse.

Baggrunden for balladen er, at mange aften- og nattevagter har oplevet en nedgang i deres løn og pensionsindbetalinger, fordi en ny arbejdstidsaftale ikke blev gransket grundigt nok, inden den blev sendt til urafstemning.

Har erkendt fejlen
Selv om Lene B. Hansen erkendte og beklagede fejlen, der koster hen ved 20.000 medlemmer mellem 1.000 kr. og 1.500 kr. om måneden, var næsten alle debatindlæggene på årsmødet kritiske over for forbundsledelsens håndtering af forløbet. Ud af i alt 113 afgivne stemmer stemte 62 for et mistillidsvotum til Lene B. Hansen, 49 stemte imod, og 2 var blanke. Ifølge FOA's hjemmeside vil der nu blive indkaldt til et hurtigt ekstraordinært sektorbestyrelsesmøde, som skal beslutte, hvad konsekvenserne af mistillidsvotummet skal være.

Politiken.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere